2024. április 25. - Márk

Akinek Hondája van, figyeljen!

A japán Honda ingyenes javításra visszahív 489 ezer CR-V típusú városi terepjárót, közülük 220 ezret Európában.
2012. október 7. vasárnap 12:13 - HírExtra
A kockázatos alkatrész a vezetőoldali elektromos ablakemelő, amelybe befolyhat az esővíz, ettől a szerkezet fölmelegedhet és esetleg kigyulladhat. Már voltak ilyen esetek, de személyi sérülés nem történt - mondta a Honda szóvivője vasárnap Tokióban, a visszahívást bejelentve.
Azt nem közölték, mindez mibe fog kerülni a Hondának.

Rövid időn belül ez a második visszahívás: nemrégiben a Honda 600 ezer Accord típusú autóját hívta vissza Észak-Amerikában, mert a szervokormány folyadékszivárgása szintén tűzveszélyt okozott a motortérben.

Az autókat, motorkerékpárokat, hajó- és más motorokat gyártó Honda 131 milliárd jenes adózott eredményt ért el az üzleti éve júniussal zárult első negyedében, miután beszállítói rendszere újjáépült a tavaly március 11-i földrengés és szökőár okozta pusztításból. Az autópiac gyengeségei, a vásárlásra ösztönző árpolitika miatt az eredmény messze elmaradt a két évvel korábbi 272 milliárd jentől, de mindenesetre jóval több lett a tavaly április és június között elkönyvelt 31 milliárdnál.

Japán harmadik számú autógyártója, a Honda az üzleti éve mostani első negyedében 2,435 billió jenes bevételt termelt, ez meghaladta mind a két évvel korábbi 2,361 billiót, mind a tavalyi első üzleti negyedévi 1,714 billiót.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását