2024. május 3. - Tímea, Irma

A férfi arcán vonzó a sebhely

Az arcon látható sérülés attraktívabbá teszi a férfit a nő szemében, bár csak akkor, ha rövid távú kapcsolatot keresnek, a seb pedig nem bárányhimlő vagy pattanás maradványa - derül ki egy brit kutatásból.
2008. november 17. hétfő 20:25 - Hírextra
A liverpooli és a stirlingi egyetem munkatársai férfiakról készült fotókat mutattak nőknek, akiknek értékelniük kellett a látottakat. Néhány fotót a kutatók úgy manipuláltak, hogy digitális technikával jól látható sebhelyet varázsoltak a férfi arcára.

A nők azokat a férfiakat, akiknek arcán látható volt a sérülés, magasabb pontszámmal értékelték, mint a sebhely nélkülieket.

"Ez az első vizsgálat, amely bebizonyította, hogy bizonyos körülmények között a poszttrauma okozta sebhely növelheti az illető társadalmi értékét" - kommentálták az eredményt a kutatók, akik szerint ezzel sikerült megcáfolniuk azt az előzetes feltevést, hogy a látható sebhelyek általánosságban leértékelik az embert.
Hozzáteszik azonban, hogy visszafele nem működik: a férfiak szemében nem vonzóbb a sebhelyes arcú nő.

A szakértők szerint a sebhelyek bizonyos előnyös információkat "hirdetnek" az illetőről, ha sérülésből, nem pedig bárányhimlőből vagy pattanásból szerezte a heget. Ilyenkor ugyanis a nők hajlamosabbak voltak férfiasabbnak tekinteni a képen látott sebhelyes arcút, akiről úgy vélték, hogy bevállalós személyiség lehet.

A Personality and Individual Differences című szaklapban megjelent tanulmány szerzői azonban hangsúlyozzák: csak azoknak a nőknek jön be a férfiasságot és bevállalós személyiséget jelző sebhelyes arcú férfi, akik nem hosszú távra akarnak maguknak párt találni.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását