2024. május 4. - Mónika, Flórián

Padlót emleget az MSZP

Az MSZP szerint a kormány alkalmatlansága miatt 2011-ben padlóra került a gazdaság.
2011. december 29. csütörtök 13:05 - HírExtra
Tukacs István, a párt országgyűlési képviselője csütörtöki, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján az elmúlt évet értékelve úgy vélte: a kabinet idei költségvetése már februárban megbukott, amikor Orbán Viktor bejelentette az első, 250 milliárd forintos zárolást. Azt mondta, a 2011-es büdzsét ezután még négyszer módosította a kormány, ami a gazdaság élénkítésének elmaradását, illetve az állami intézmények működésének bizonytalanságát hozta magával.

Az ellenzéki politikus szerint a kabinet "eltékozolta" a magánnyugdíjrendszerből befolyó 3.000 milliárd forintot is, mivel annak döntő részéből úgy csökkentették az államadósságot, hogy az továbbra is 80 százalék felett van.

Kiemelte: az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetése katasztrofális következményekkel járt, mivel igazságtalansága mellett a gazdaság élénkítésének, illetve a fogyasztás növelésének sem lett az eszköze.

Tukacs István szerint a lakosság mellett a tőke- és forráshiányos vállalkozások is rendkívül nehéz helyzetbe kerültek mivel a kabinet befagyasztotta az európai uniós források felhasználását. A kormány nemzetközi pénzintézetekkel folytatott, vesztett szabadságharca miatt pedig az általános bizalom is elfogyott az országgal szemben, így az euró árfolyama is tartósan 300 forint fölé emelkedett - fűzte hozzá.

A szocialista képviselő mindezekre hivatkozva "józan gazdaságpolitikát" sürgetett a kormánytól. Mint mondta, mindenekelőtt igazságos és többkulcsos személyi jövedelemadóra, a pénzügyi rendszer kiszámíthatóságára, a beruházások támogatására és jogbiztonságra lenne szükség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását