2024. március 29. - Auguszta

Újabb LMP-s hagyta el a frakciót

Hivatalosan is lemondott parlamenti mandátumáról Kukorelly Endre hétfőn – mondta el az MTI érdeklődésére Heltai László, az LMP választmányi szóvivője. Az ellenzéki párt Lengyel Szilviát jelöli Kukorelly Endre helyére országgyűlési képviselőnek.
2012. szeptember 24. hétfő 11:08 - HírExtra
Hétfőn hivatalosan is lemondott parlamenti mandátumáról Kukorelly Endre, a képviselő eljuttatta erről szóló levelét az Országgyűlés elnökének titkárságára – közölte az MTI érdeklődésére Heltai László.
Az Országgyűlésről szóló törvény alapján a képviselők a házelnökhöz benyújtott írásbeli nyilatkozattal mondhatnak le megbízatásukról. A megbízatás a lemondás benyújtásával megszűnik, ahhoz nem kell a parlament jóváhagyása.

A megüresedett képviselői helyre az LMP Országos Választmánya Lengyel Szilviát, a testület korábbi tagját jelölte, aki a mandátumvizsgálat lezárultát követően leteheti esküjét és megkezdheti parlamenti munkáját.

A lemondás előzménye, hogy a párt Pest megyei kongresszusán augusztusban Lengyel Szilvia már megnyert egy bizalmi szavazást a megyei listáról a parlamentbe bekerült Kukorelly Endrével szemben. Ezt követően szeptember 5-én a választmány egy többórás ülésen hallgatta meg a képviselőt, majd szavazott arról, szeretnék-e, ha a politikus folytatná a parlamenti munkáját. Miután hatan voksoltak mellette és hatan ellene, Kukorelly Endre jelezte, hogy le fog mondani a mandátumáról. A testület ezt a bejelentést egyhangúlag elfogadta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását