2024. április 25. - Márk

Minőségi magyar termékek

A fogyasztóvédelmi hatóság kiíróként részt vesz a Magyar Termék Nagydíj elnevezésű pályázatban, amellyel összefüggésben évről-évre számos termékcsoport pályázó termékeinek minőségi-, illetve biztonsági szempontú bevizsgálását végzi el akkreditált Élelmiszeripari és Vegyipari Laboratóriumában.
2013. szeptember 12. csütörtök 13:50 - HírExtra
A bevizsgált termékek között egyaránt szerepelnek élelmiszerek, kozmetikumok, festékipari termékek és textil termékek is, melyek a laboratóriumi vizsgálatok eredményei alapján történő értékelés által, a jogszabályi követelményeknek való megfelelőségük esetén nyerhetik el a címet. (A színvonalas díjkiosztó ünnepségre minden évben szeptember hónapban kerül sor az Országház dísztermében.) A pályázatot elnyert termékek – ezt követően – évente utóellenőrzés alá kerülnek az NFH Laboratóriumának vizsgálatai révén, amely a szóban forgó termékek minőségének magas színvonalon történő fenntartását szolgálja.

A pályázattal kapcsolatosan évente kivitelezett, több száz laboratóriumi vizsgálat elvégzése egyszersmind szolgálja azt a célt, hogy a fogyasztók asztalára mind több és több minőségi, magyar termék kerülhessen, másrészt ösztönzőleg hat a hazai gazdasági szereplők számára a magas színvonalú termékek előállítása tekintetében.

Mindemellett az NFH minőségi, hazai termékek iránti elköteleződésének bizonyítéka a Nemzeti Fogyasztói Termékkosár internetes oldal (www.termekkosar.hu) működtetése is, amely a kiemelkedő minőségű termékek ajánlását és minél szélesebb fogyasztói körben történő megismertetését hivatott szolgálni.

Az előzőeken túlmenően kiemelendő, hogy a Hatóság a 2013. év során közel 2600 db hatósági laboratóriumi vizsgálatot végzett csak élelmiszerekkel kapcsolatosan a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat kiszűrése érdekében, szolgálva ezzel a hazai fogyasztók érdekeinek védelmét, hogy a kevésbé magas színvonalú termékek se csorbítsák a fogyasztók érdekeit.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását