2024. május 2. - Zsigmond

Merénylet Pakisztánban: 40 halott

Két öngyilkos merénylő legalább negyven embert megölt és több mint hatvanat megsebesített Pakisztánban az afgán határvidéken, egy helyi önkormányzati irodában.
2010. december 6. hétfő 13:59 - HírExtra
A merénylők motoron érkeztek, majd megpróbáltak bejutni az épületbe. Az egyikőjüknek sikerült is, ő az egyik magas rangú tisztségviselő irodájában robbantotta fel magát, míg a másik akkor hozta működésbe a testére szerelt szerkezetet, amikor az őrök megállították. A merénylet célpontja valószínűleg Amdzsád Ali Kán, Mohmand tartományi önkormányzat vezetője volt. A törzsi és az önkormányzati képviselők épp egy tálib-ellenes milícia létrehozásáról tanácskoztak, amikor a robbanás történt. Mohmand egyike a félig autonóm pakisztáni törzsi területeknek.

Az irodaházban több szoba megrongálódott. Az áldozatok között több törzsi elöljáró és rendőr is van.

Az épületben törzsi és önkormányzati képviselők, a helyi "béke dzsirga" tagjai épp egy tálib-ellenes milícia létrehozásáról tanácskoztak, amikor a robbanás történt. Az ilyen szervezetek megalakítását a hadsereg ösztönzi, amely maga kudarcot vallott a tálib felkelők leverésében.

Mohmand egyike a félig autonóm pakisztáni törzsi területeknek, és az al-Kaidával is kapcsolatban álló pakisztáni tálibok egyik erőssége. A lázadók az utóbbi három évben 420 - főként öngyilkos - merényletet követtek el, amelynek összesen mintegy 4000 ember esett áldozatul.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását