2024. április 25. - Márk

MSZP: ellenzik a módosítást

Az MSZP tiltakozik az ellen, hogy az új alkotmány olyan megfogalmazást tartalmazzon, amely lehetővé teheti a művi terhességmegszakítások korlátozását. A Baloldali Feminista Hálózat tagjai ezért az abortuszról szóló szórólapot és virgácsot adnak át a KDNP tagjainak.
2010. december 6. hétfő 14:04 - HírExtra
Kunhalmi Ágnes, az MSZP elnökségi tagja a hálózat tagjaival és Szanyi Tibor országgyűlési képviselővel közösen tartott hétfői sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a Fidesz alkotmánykoncepciójából pontosan nem derül ki, hogy szándékuk szerint van-e különbség a magzati élethez való jog és a megszületett emberi élethez való jog között.

Hozzátette: KDNP-s politikusok nyilatkozataiból viszont arra lehet következtetni, hogy a kettő közé egyenlőségjelet kívánnak tenni.

Véleménye szerint ez azt jelentené, hogy Magyarországon korlátozni lehetne majd az abortuszok végrehajtását.

Kunhalmi Ágnes emlékeztetett arra: a magzatvédelmi törvényt 2000-ben a Fidesz alkotta meg. Leszögezte: ez egy jó jogszabály, amelyen nem kellene változtatni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását