2024. május 27. - Hella

Divatba jönnek az úszó települések?

Világszerte egész partszakaszok válhatnak lakhatatlanná a klímaváltozás következtében, és a folyamat hatására úszó települések jöhetnek létre - jósolja a világ tengereinek állapotáról készült első átfogó jelentés, a World Ocean Review.
2010. november 19. péntek 13:31 - HírExtra
A tengerekről összegyűjtött aktuális tudást összefoglaló, a www.worldoceanreview.com internetes oldalról letölthető tanulmányt csütörtökön mutatták be Hamburgban.

Bár Németországban az Északi- és a Keleti-tenger partjai jelentős anyagi ráfordítással eleinte megvédhetők lennének a tengerszint emelkedésének következményeitől, de hosszabb távon az embereknek vissza kell majd vonulniuk a partokról, és hatékonyabban alkalmazkodniuk a tenger térhódításához, például úszó települések létrehozásával - írják egyebek között a szerzők.

A World Ocean Review átfogó képet fest a tengerek helyzetéről. Foglalkozik többek között a túlhalászás, a szennyezés, a tengeri közlekedés témájával, valamint azzal a kérdéssel is, milyen lehetőséget rejtenek a Föld vizei az orvostudomány számára.

A tanulmányt a Jövő Óceánja elnevezésű egyesület 40 kutatója a Mare című, a tengerekkel foglalkozó szaklap kutatóival közösen készítette.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását