2024. május 7. - Gizella

Angol hülyék, hülye angolok

13,5 millió brit felnőtt stresszel, ha olyan alapvető matematikai feladatokat kell megoldania, mint két szám összeadása. Minden ötödik brit viszont akkor bizonytalanodik el, ha bonyolult szavakat kell helyesen leírnia, derül ki a Learndirect brit internet
2007. október 5. péntek 14:13 - Hírextra
A kormány által támogatott ügynökség szerint naponta 14-szer kell alapvető számtani, és 23-szor helyesírási kihívásokkal megküzdenie a szigetország lakóinak. (300, illetve 500 ezer alkalommal egy átlagos kort megérő ember élete során)

Mint a Learndirect szóvivője, Sally Coady elmondta, csaknem 8 millió brit fordul másokhoz, hogy alapvető számtani vagy nyelvtani műveleteket elvégezzenek helyette hétköznapi szituációkban.

A manchesteri egyetem kutatója, Geoff Beattie professzor több mint ezer emberen elvégzett orvosi teszt alapján megállapította, hogy számolni vagy írni az átlagosnál rosszabb matematikai vagy helyesírási képességekkel rendelkezőknél 40 százalékkal magasabb vérnyomást, 25%-kal erősebb szívdobogást és stresszt okoz.

A legnagyobb stresszfokozó faktor a felmérések szerint a külföldi valuták árfolyama, a főzési idő vagy a leárazási kedvezmények kiszámítása, a főnöknek szóló kézzel írott levél összeállítása vagy egy használati utasítás elolvasása.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását