2024. május 18. - Erik, Alexandra

Madárraj támadt a repülőgépre

Meleg pillanatokat kellett átélnie egy amerikai katonai repülőgép utasainak, amikor leszállás előtt egy madárraj támadta meg a gépet.
2010. november 19. péntek 13:23 - HírExtra
Az esetről készült fényképek akár a híres angol horrorfilm-rendező, Alfred Hitchcock 1963-ben készült Madarak című filmjének felvételén is készülhetett volna. Egészen elképesztő, hogy a madárraj akcióját az amerikai katonai gép és annak utasai az arkansasi For Smith leszállópálya közelében megúszta.

Szerencsére az E-6B típusú, 28,5 milliárd forintot érő monstrumot a pilóta rezzenéstelen arccal le tudta tenni a földre. Ütközés esetén ugyanis katasztrófa is történhetett volna, hiszen a madarak tönkre vághatták volna a gép motorját. Az elmúlt 20 évben 200 ember halt meg hasonló szerencsétlenségből kifolyólag. Kaia Larsen örökítette meg az ijesztő jelenetet, miközben keresztül kocsikázott a repülőtéren.

– Ahogy közeledtem, a madarak egy nagy fekete golyót képezve egyenesen a gép felé tartottak – mesélte a Larsen. – Ekkor döbbentem rá, valami eszméletlenül furcsa esemény zajlik a szemem előtt. Azonnal lehúzódtam, felmásztam az autóm tetejére, és lőttem pár fotót. Vészjóslatú jelenet volt, de fantasztikus volt átélni.

Talán sokan emlékeznek még rá, hogy tavaly egy amerikai utasszállítógép tíz perccel a felszállás után futott bele egy madárrajba, és a találkozás miatt a repülő mindkét motorja leállt. A hidegvérű pilóta azonban sikeres kényszerleszállást hajtott végre a Hudson-folyón, megmentve 150 utas életét.
Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását