2024. május 22. - Júlia, Rita

Januártól nő a gáz ára?

A jövőre a legkevesebb földgázt felhasználóknak 0,5 százalékkal emelkedik a gáz ára, mennyiségtől függően pedig maximum 9 százalékkal - értesült a Napi Gazdaság.
2010. november 18. csütörtök 09:30 - HírExtra
A lap csütörtöki számában azt írja, hogy az egyetemes szolgáltatói körben a fogyasztás mennyiségétől függően sávosan 0,5-9 százalékkal emelkedik a lakossági földgáz ára 2011. január elsején. A lap információi szerint a hét elején megszületett a megállapodás a szolgáltatókkal a január elsejétől érvényes hatósági ármeghatározás alapképletéről. Eszerint a termék árában 60 százalékot jelent a hosszú távú orosz gázmegállapodás alapján beszerzett gáz ára, 40 százalék pedig a rotterdami spot-, azaz az azonnali piaci ár.

A lap emlékeztet arra, hogy a Gazprom a múlt héten közölte: európai vásárlóinak az év negyedik negyedében 327 dollárért adja a földgázt, a harmadik negyedévben az ár 318 dollár volt.

A gazdasági napilap úgy tudja, hogy a szolgáltatók, ha nyereséget érnek el az árképlet alapján, akkor azt befizetik a költségvetésbe, a veszteség azonban őket terheli.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását