2024. március 29. - Auguszta

EB: fókuszban a távközlési adó

Elküldte megkeresését az Európai Bizottság a magyar hatóságoknak a távközlési válságadóval kapcsolatban - jelentette be a testület szóvivője, Jonathan Todd. Elmondta, egyelőre puszta tájékozódásról van szó: azt remélik, hogy a válaszban magyar részről részletesen megvilágítják a tervezett intézkedéseket ezen a területen.
2010. október 22. péntek 14:42 - HírExtra
A levél egyébként emlékeztet az uniós tagországok jogszabályban foglalt kötelezettségére - tette hozzá Todd, megismételve, hogy az érintett EU-irányelv tiltja a különadóztatást a távközlésben, ha annak célja nem kötődik közvetlenül az ágazathoz.

Orbán Viktor miniszterelnök a múlt héten jelentette be, hogy a kormány további válságadókat kíván bevezetni, amelyet a távközlési, illetve telekommunikációs, az energetikai szektor és a kereskedelmi áruházláncok fizetnek be a költségvetésbe. A távközlési, illetve telekommunikációs szektor 2010-2012 között évi 61 milliárd forintot fizetne be.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását