2024. május 24. - Eszter, Eliza

Iszapömlés: leálltak a légbefúvással Marcalon

Leálltak a Marcalon a légbefúvással, amellyel a folyó felsőbb szakaszán beszórt, a lúgot semlegesítő gipsz jobb feloldódását segítették, a harmadfokú kárelhárítási készültséget azonban fenntartják - közölte az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság.
2010. október 21. csütörtök 15:06 - HírExtra
Közleményük szerint a javuló helyzetre való tekintettel a Marcal felső szakaszán, Malomsoknál is megszüntettük a légbefúvásos technológia alkalmazását, de a korábban kiépített két fenékküszöböt nem bontották el.

Jelenleg a Marcalon Malomsoknál, a Marcal-duzzasztónál, a Mosoni-Dunán (a győri Jedlik- és a Széchenyi-hídnál) és a Rábán (a Petőfi-hídnál) végeznek munkatársaik vízminőségi méréseket az Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőséggel közösen.

A Marcalon és a Mosoni-Dunán továbbra is átlagosan 8,2 a pH értéke, természetes állapotú. Komárom-Esztergom megyében a Dunaalmási belvízcsatornán a belvízszint megemelkedése miatt tegnap 8.00 órától II. fokú belvízvédelmi készültséget rendeltek el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását