2024. május 17. - Paszkál

Optikai kábelek a magasban

Jelenleg is számos kábelszolgáltatóval tárgyal az E.On az optikai kábelek villanyoszlopokra telepítésének, illetve bérletének díjáról. Az áramszolgáltató áprilisban úgy döntött ugyanis, hogy a korábbi tízszeresére emeli az árakat. A közlemúltban néhány me
2007. november 5. hétfő 11:17 - Hírextra
A települések között szinte lehetetlen optikai földkábelt építeni, ezért a villanyoszlopokra helyezett kábeleken alapuló hálózat létesítésére van esély - mondta az Axian Kft. ügyvezető igazgatója. A székesfehérvári központú cég már megállapodott az E.On-nal, mert - mint Fekete Zoltán elmondta - sokkal többet veszít a társaság azzal, hogyha nem valósítja meg a tervezett fejlesztést, mint így, hogy a drágább megoldást választja. A néhány megegyezés ellenére a kábelszolgáltatók és az E.On közötti vita még korántsem tekinthető lezártnak. A kábelszolgáltatók képviselői továbbra is elfogadhatatlannak tartják az új bérleti díjakat, ezért két hete a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumhoz fordultak, hogy lépjen közbe - mondta a lapnak Kéry Ferenc, a Magyar Kábelkommunikációs Szövetség elnöke.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását