2024. május 3. - Tímea, Irma

Pártrendezvénynek az Országházban helye nincs

Szili Katalin szerint nincs helye pártrendezvénynek az Országházban. A házelnök erről annak kapcsán nyilatkozott csütörtökön az MTI-nek, hogy a március 9-iki népszavazás estéjét az MDF frakciója a Parlamentben töltené.
2008. március 6. csütörtök 19:54 - Hírextra

Dávid Ibolya, az MDF elnöke előzőleg sajtótájékoztatón sérelmezte, hogy a sajtó munkatársai aznap nem mehetnek be az épületbe, így tervezett tájékoztatójukon sem tudnak részt venni.

Szili Katalin az MTI-nek hangsúlyozta: a rendszerváltás óta nem volt példa arra, hogy egy párt választás vagy népszavazás napján az Országházból akarjon üzenni a választóinak. A házelnök szerint az, hogy Dávid Ibolya pártelnök jegyzi az erről szóló dokumentumot, egyértelműen bizonyítja: párt- és nem frakciórendezvényről van szó. Hozzátette: annak nincs akadálya, hogy az MDF-frakció vasárnap ülést tartson ott, ahol szokott: a Képviselői Irodaházban.

Szili Katalin beszámolt arról, hogy az MDF szándékáról a sajtóból értesültek, a párt csak a megkeresésükre jelezte a rendezvényt. Mint mondta, az ügyet a házbizottság ülésén is tárgyalták, ahol arra kérte a frakciókat, hogy ne változtassanak a korábbi gyakorlaton. Ezt jóváhagyólag tudomásul vették - közölte a házelnök.

Kifejtette: a szokásoktól nem eltérő gyakorlat, hogy amikor nincs parlamenti esemény az Országházban, akkor nem érvényesek a sajtóbelépők. Március 9-én pedig nincs országgyűlési esemény - tette hozzá.

Szili Katalin kitért arra, hogy információik szerint a Parlament épülete körül demonstráció is lesz, amely lezárásokkal jár, így az Országházat eleve nehezen lehet majd megközelíteni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását