2024. április 29. - Péter

Gázrobbanás volt Szegeden

Bűnügyi helyszínelők érkeztek ahhoz a szegedi lakáshoz, ahol gázrobbanás történt kedden kora délután; a földszinti lakás utcafrontra néző ablakai a detonációban kitörtek, csakúgy, mint néhány pinceablak.
2010. október 21. csütörtök 15:06 - HírExtra
Szenti Szabolcs elmondta: felmerült a gyanú, hogy szakszerűtlen munkavégzés történt.

Tátrai János, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője szerint a lakók régebb óta érezték a gázszivárgást, először a pincében. A ház fenntartója meg is igényelte a javítást. A gáz a négyszintes, régi építésű ház földszintjén, a fürdőszobai vízmelegítő mögött abban az üregben gyülemlett fel, ahol a közművek futnak. Ezt követően kedd kora délután berobbant.

A szolgáltató szakemberei elzárták a gázt. Várhatóan néhány napig szünetel majd a szolgáltatás.
A lakásban élő családot el kell helyezni, miután ideiglenesen lakhatatlanná vált az otthonuk. Az érintett lakásban nem tartózkodott senki, viszont kidőlt egy fal, amely miatt a szomszéd könnyű sérüléseket szenvedett.

Egy ember könnyebben megsérült, amikor felrobbant egy fürdőszobai vízmelegítő egy szegedi lakásban kedden - közölte a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője az MTI-vel.

Tátrai János elmondta: az érintett földszinti lakásban nem tartózkodott senki, viszont kidőlt egy fal, amely miatt a szomszéd könnyű sérüléseket szenvedett. A tűzoltók az ajtót betörve jutottak be a lakásba. Miután tűz nem ütött ki, a lakás átszellőztetését megkezdték.

A gázszolgáltató szakemberei a helyszínen ellenőrzik, hogy nem szivárog-e valahol a gáz, nem sérült-e a vezeték - tette hozzá a szóvivő.

Az MTI tudósítójának helyszíni tapasztalatai szerint gázszagot lehetett érezni a ház környékén az utcán, a tűzoltók a járdaszakaszt lezárták a forgalom elől.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását