2024. június 17. - Laura, Alida

Újabb állami forrás a Malévnak?

Tőkejuttatásra tesz javaslatot a Malévnél a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a kormány felhatalmazása alapján a légitársaság pénteki közgyűlésén.
2010. szeptember 24. péntek 09:56 - HírExtra
Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter a Világgazdaságnak adott interjújában azt mondta: a légitársaság örökölt jogi és pénzügyi helyzete miatt a vállalat folyamatos finanszírozása érdekében nyújtanak újabb forrást.

Fellegi Tamás az interjúban azt mondta: a pótolólagos forrásbevonást a cég adósságai, azok kamatterhei, az elmúlt időszak drasztikus kerozinár-emelkedése és a Ferihegyi repülőtér leminősítése miatt visszaesett forgalom is elkerülhetetlenné teszi.

A miniszter a Malév esetleges eladását firtató kérdésre úgy válaszolt, hogy "előzetesen nem zárnék ki semmit". A kormány stratégiai szándéka az, hogy növelje az állam szerepét a gazdaságban, s ebbe beleértik az állami tulajdon megtartását, erősítését is. Ez a közlekedésre, a Malévra is érvényes - mondta, hozzátéve: ugyanakkor teljesen egyértelmű, hogy a Malév helyzete rendkívül kritikus, amelynek a megoldása valószínűleg komoly kihívás elé állítja a feleket. A stratégiai tervezés mellett itt is azonnali kármentést követelő feladataink vannak - fűzte hozzá.

A miniszter az interjúban elmondta azt is, hogy a kormány még az idén stratégiai döntést hoz a közösségi közlekedésről. Mint mondta, a mostani nem hatékony és nehezen átlátható tarifarendszer a vasútnál egyértelműen átalakításra szorul. "Ehhez egészen biztosan hozzá kell nyúlni, a jelenlegi finanszírozási struktúra nem tartható" - hangsúlyozta.

Fellegi Tamás az interjúban azt mondta: arra számít, hogy az energiaszolgáltatókkal szeptember végére, október elejére megállapodás közeli helyzet alakul ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását