2024. május 5. - Györgyi

Az utolsó cserép is hamarosan a helyére kerül

Megérkezett az utolsó - tetőfedéshez szükséges - építőanyag-szállítmány a Borsod megyei Bánrévére. Az adományt a Magyar Vöröskereszt segítségével egy száz százalékban magyar tulajdonú vállalat ajánlotta fel a településnek.
2010. szeptember 2. csütörtök 17:21 - HírExtra
Bánrévét és térségét - így Sajópüspökit is - idén július elején érte a nem mindennapi jégkár, amikor tojás- és teniszlabda-nagyságú jégdarabok hullottak. Bánrévén a kár több százmillió forintra tehető, ugyanis 450 ház rongálódott meg, ezek közül 180 ingatlan tulajdonosa rendelkezett biztosítással - emlékeztetett a történtekre Hajdú Gábor, a község független polgármestere.

A Mediterrán Magyarország Kft. a jégkárt szenvedett borsodi falvak segítségére sietett, és július második felében jótékonysági akciót hirdettek Bánréve, Sajópüspöki, Hét és Sajónémeti falvak ingatlanjainak helyreállításra.

A vállalat 25 lakóház teljes cserépszükségletét szállította a katasztrófák helyszínére a Vöröskereszt segítségével. Bánrévén 17 épület tetejének helyreállításához biztosítják a szükséges anyagot, ez mintegy 40 ezer cserepet jelent.

A polgármester hangsúlyozta: azon házaknál tudták felmérni a tetőanyag szükségességét, ahol még nem készültek el a helyreállítással. Hozzátette: a Vöröskereszt emellett plusz hat tető megjavítását is segíti a faluban.

Hajdú Gábor kitért arra, hogy számos felajánlást kaptak. Valamennyire nagy szükségük van, mert közeledik az ősz. Megemlítette, hogy a református egyház egy idős bánrévei asszony házának teljes tetőszerkezetét jelenti. Szintén egy teljes tetőszerkezet helyreállítását segíti Földi László fideszes országgyűlési képviselő, Cegléd polgármestere. Ez a ház a jövő héten készül el - jegyezte meg Bánréve első embere.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását