2024. május 4. - Mónika, Flórián

Jobb lesz a hajléktalanoknak?

Hét év alatt valósulna meg a tervek szerint a kormány új elképzelése, amely a hajléktalanok helyzetén kíván segíteni. A Hajléktalanokért Közalapítvány által kidolgozott koncepció szerint lakásokra, szállásokra, elkülönített kórházi ágyakra van szükség. A
2007. szeptember 28. péntek 08:48 - Hírextra

A pályaudvarok közelében szociális csomópontokat hoznának létre, de 24 órás egészségügyi centrumok is szerepelnek a tervben - írja a Népszava.

A tervezet szerint így meg lehet előzni a hajléktalanná válást, a meglévő hajléktalanságot pedig részben fel lehet számolni. Jelenleg Budapesten 20-30 ezer hajléktalan él, közülük 10 ezer az utcákon. A tervek szerint hét év alatt legalább háromezerrel csökkenne az utcán élők száma.

Vecsei Miklós, a szociális tárca hajléktalanügyi megbízottja a lapnak elmondta, hogy nagyobb hangsúlyt kell fektetni a látható és kezelhető okok megoldására. Erre példa a tarnabodi befogadó falu, ahol a kiürült települést a hajléktalanná vált családoknak adták át. Ma egyre több falu nyitott a hajléktalanok felé Vecsei Miklós szerint.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását