2024. április 25. - Márk

Drágul a közterület

A közterület-használati díjaknak a múlt évi 3,9%-os inflációnak megfelelő összegű emelését támogatta hétfőn a Főpolgármesteri Kabinet - közölte Nyáry Krisztián. A főpolgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója az ülést követően az MTI-nek elmondta azt i
2007. április 16. hétfő 19:36 - Hírextra
Ugyancsak a közgyűlés elé kerülhet annak a Március 15. téri épületnek az eladása, amely korábban a Fővárosi Csatornázási Művek székháza volt. A tulajdonos fővárosi önkormányzat több sikertelen pályázatot írt ki az elmúlt években az épület eladására. A legutóbb 807 millió forintért meghirdetett épületért egy ingatlanfejlesztéssel, vendéglátással foglalkozó cég egymilliárd 60 millió forintot ajánlott - jegyezte meg az igazgató.

Nyáry Krisztián tájékoztatása szerint a többórás ülésen megtárgyalt mintegy 30 téma között szerepelt az önkormányzat költségvetésének múlt évi zárszámadása is, amelyről a hó végén dönt a közgyűlés. A büdzsé 501 milliárd forintos kiadási terve egyébként 82 százalékban, 414 milliárd forinton, a 444 milliárd forintos bevételi terve pedig 88 százalékban, 382 milliárd forinton teljesült - tette hozzá.

Az igazgató közölte, hogy a kabinet zöld utat biztosított az önkormányzat 2013-ig szóló gazdasági programja közgyűlési tárgyalásához, ennek elfogadása törvényi kötelezettség. Hozzájárult a kabinet a Kiemelt Fejlesztési Irodájának a létrehozásához. Az MTI városházi forrásokból megtudta, hogy a héttagú, csak képviselőkkel, külső bizottsági tagok nélkül, jórészt zárt ülésekkel működő kiemelt fejlesztések bizottsága mellett jelenleg egy hétfős bizottsági alosztály működik. Ezt alakítanák át önálló irodává.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását