2024. április 23. - Béla

Gyarapodott a munkanélküliek száma

Csekély mértékben, de nőtt a regisztrált munkanélküliek száma az észak-magyarországi régió megyéiben, júliusban több, mint 104 ezren voltak állás nélkül, az előző hónaphoz képest 1600-zal többen - tette közzé legfrissebb adatait a regionális munkaügyi központ honlapján.
2010. augusztus 12. csütörtök 15:19 - HírExtra
A Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyék alkotta észak-magyarországi régióban júliusban, júniushoz képest 1,6 százalékkal nőtt a munkanélküliek száma. Ugyanakkor az előző év azonos hónapjához viszonyítva 2231 emberrel, 2,1 százalékkal lett kevesebb a létszám, a csökkenés aránya jelentősen meghaladja az országos átlagot, amely 0,7 százalék volt.

A tájékoztatás szerint az év hetedik hónapjában a három megye munkaügyi kirendeltségeihez csaknem 8 ezer állásajánlatot jelentettek be a munkaadók, ez 21,1 százalékkal több volt, mint júniusban. Az előző év júliusához képest pedig csaknem kétszer annyi volt a betöltetlen munkahelyek száma.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását