2024. április 20. - Tivadar

Háromezer adagos főzőkonyhát és éttermet adtak át

Háromezer adag elkészítésére alkalmas főzőkonyhát és tágas éttermet adtak át szerdán a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban.
2008. augusztus 27. szerda 20:48 - Hírextra
A két régi, "energiafaló" berendezéseket működtető konyhát megszüntették, helyettük alakították ki több mint 1.500 négyzetméteren a korszerű konyhát XXI. századi konyhatechnológiával - mondta az átadáson Varga Gábor főigazgató-főorvos.

A beruházás eredményeként bevezetik az egyéni tálcás tálalást a betegélelmezésben, amely személyre szóló, gyors, higiénikus és segítségével a diétát is egyénre szabva biztosítja az üzemeltető.

A felújított éttermet a kórház dolgozói használják, ahol a korábbi menüválaszték mellett a déli a la carte étkezésre is lehetőség van. A felújításra közel félmilliárd forintot költött a beruházó, s a megújult létesítményeket egyúttal üzemeltető Eurest Étteremüzemeltető Kft. - közölte Nyerges János ügyvezető igazgató.

Tájékoztatása szerint a megújult létesítményben takarékoskodni tudnak az energiával, a karbantartási költségekkel és az élőmunkával. Ezekből a megtakarításokból hozzávetőleg 10 év alatt megtérülnek a beruházás költségei - tette hozzá.

Nyerges János az MTI érdeklődésére elmondta: kis fejlesztéssel akár ötezer adagosra növelhető a konyha kapacitása. Erre azért lehet szükség, mert szeretnének szerepet vállalni a szociális idősellátásban és a diákétkeztetésben is. Ha eladnak ételt, a megállapodás értelmében a haszonból a kórház is részesedik - tette hozzá.

A kórház területén a későbbiekben kávézó kialakítására is készülnek, ahol a betegek és a látogatók kellemes környezetben találkozhatnak - mondta az ügyvezető igazgató.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását