2024. április 25. - Márk

Kezdődik a Nemzetközi Néptáncfesztivál

Kilenc ország néptáncegyüttese és egy vendégcsoport lép színpadra Székesfehérváron a szombaton "nulladik" nappal kezdődő Királyi Napok - Nemzetközi Néptáncfesztiválon; a nyitógála, a résztvevő együttesek felvonulása vasárnap lesz.
2010. augusztus 12. csütörtök 15:10 - HírExtra
Az augusztus 20-ig tartó rendezvénysorozat keretében 110 programra kerül sor. A néptánc "királyai" Costa Ricából, Kanadából, Horvátországból, Olaszországból, Franciaországból, Észak-Ciprusról, Tajvanból, Törökországból és Burjátiából érkeznek, a vendégegyüttes egy Magyarországon turnézó paraguayi tánccsoport lesz - mondta el Botos József fesztivál igazgató az eseményt beharangozó csütörtöki tájékoztatón.

A táncos programot számos kísérő rendezvény egészíti ki. A "nulladik" napon a Kalyi Jag együttes adja elő Roma legenda című produkcióját. Augusztus 15-én az immár 15. alkalommal megrendezett, kiváló minősítést is elnyert fesztivál történetéről rendeznek fotókiállítást a városháza emeletén - mondta el Brájer Éva, a kulturális és turisztikai bizottság elnöke.

Délutánonként királyi gyermekjátszót tartanak, térzenét adnak a fesztiválon résztvevő együttesek zenészei, este pedig a Városház téri szabadtéri színpadon adnak műsort a tánccsoportok. A napi programok befejezéseként a Táncházban folk- és gasztronómiai esten ismerkedhet meg a közönség az egyes országok néptánc- és zenekultúrájával, gasztronómiájával.

A táncosok több vidéki fellépésen is bemutatkoznak, augusztus 16-án pedig a mozgásukban korlátozottaknak adnak műsort a székesfehérvári Viktória rehabilitációs központban.
A Királyi Napok - Nemzetközi Néptáncfesztivál Székesfehérvár egyik legnépszerűbb, leglátványosabb és legtöbb érdeklődőt vonzó nyári rendezvénye.

Az esti programokra eddig minden alkalommal zsúfolásig megtöltötte a közönség a Városház teret, s telt ház volt a táncházi folkesteken is.

A szervezők gondoltak a kisgyerekkel érkezőkre is, a Széna nagycsaládosok egyesülete a fesztivál idején bébi ringató sátrat állít fel, ahol nyugodt körülmények között tisztába tehetik, megetethetik a szülők a kicsiket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását