2024. április 24. - György

Orbán: Ha sikeres a népszavazás, a kormánynak meg kell egyeznie a társadalommal

Ha sikeres lesz a népszavazás, a kormánynak azt is át kell gondolnia, hogy érdemes-e nekifutni az őszi népszavazásnak vagy meg kell egyeznie a társadalommal - mondta Orbán Viktor vasárnap kora délután, miután leadta szavazatát.
2008. március 9. vasárnap 19:02 - Hírextra

A Fidesz elnöke feleségével, két nagyobb lányával, Ráhellel és Sárával, valamint Gáspár fiával érkezett szavazni a XII. kerületi, Zugligeti Általános Iskolába. Az ellenzéki párt vezetőjének legnagyobb lánya, Ráhel először élhetett szavazati jogával.

A szavazás nem a kormányról szól, hanem az országról; a célja, hogy lezárjunk egy rossz korszakot és egy újat, egy másikat nyissunk - fogalmazott Orbán Viktor újságíróknak, miután leadta szavazatát. Magyarországon először van ilyen népszavazás, soha a magyarok még nem voltak képesek arra, hogy békésen, a kormánnyal szemben meg tudják magukat szervezni, és szépen, nyugodtan, alkotmányosan érvényt szerezzenek akaratuknak - tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy ha sikeres lesz a referendum, mit vár el a kormánytól, a Fidesz elnöke azt mondta: minden területet, amit érint a népszavazás - oktatáspolitikát, egészségpolitikát -, alaposan újra kell gondolni, és át kell gondolni, hogy az őszi népszavazásnak érdemes-e nekifutnia a kormánynak, vagy inkább jobb belátásra kell térnie, s meg kell egyeznie a társadalommal.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását