2024. május 18. - Erik, Alexandra

Az AEGOn már fizetett

A rendkívüli időjárás következtében az elmúlt hetekben Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből 7.661 kárbejelentés érkezett az AEGON Magyarországhoz, a biztosító mintegy 1,5 milliárd forintot, a bejelentett károk 95 százalékát már kifizette - közölte a társaság.
2010. augusztus 3. kedd 18:25 - HírExtra
A legtöbb ingatlan (3.323 darab) az árvíz, illetve a felhőszakadások (2.415 darab) miatt rongálódott meg. Az előbbinél az átlagos kártérítés 350 ezer, az utóbbinál pedig 100 ezer forint. Az összedőlt épületekre azonban több milliós, illetve tízmilliós kifizetések is történtek - áll a közleményben.

A Miskolc melletti, hétezer lakosú Felsőzsolca nagy részét június elején öntötte el a helybéliek által Kis-Sajónak nevezett vízfolyás. A városban több mint 160 ház dőlt össze, a település 2.200 lakóingatlanából 1.800 sérült meg. Az árvíz összesen több mint 5 ezer embernek okozott kárt.

A felsőzsolcai biztosított lakóingatlanok mintegy egynegyede az Aegon Magyarországnál volt biztosítva. Az összes bejelentett kár felmérése, kifizetése július végéig megtörtént, a biztosító összesen több mint 120 millió forintot utalt át a károsultaknak. A 422 kárbejelentésből 387 volt árvíz-, 23 felhőszakadás-, 12 pedig viharkár. Előfordult olyan eset is, hogy az épületet egy héten belül kétszer öntötte el az árvíz.

A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) adatai szerint tavaly a tűz és elemi kockázatokból 85 milliárd, míg az egyéb vagyoni kockázatokból 58 milliárd forint díjbevételhez jutottak a biztosítók. Lényegében ezek fedik le a lakásbiztosításokat, ennek a piacnak egyharmada jut az Aegonra, ezzel vezeti ezt a részpiacot.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását