2024. március 29. - Auguszta

Cáfol a BKV

A Hídépítő Zrt sem cáfolni, sem megerősíteni nem akarta a Népszabadság csütörtök reggeli információját, amely szerint a cég kiszáll a 4-es metró építéséből. A lap azt írta, hogy a Hídépítő nem tudja határidőre befejezni a Fővám téri állomás megépítését. A
2007. december 20. csütörtök 11:52 - Hírextra

A Hídépítő Zrt. nem nyilatkozik a 4-es metró építésével kapcsolatban, így azt a lapinformációt sem kívánják kommentálni, miszerint kiszállnának a beruházásból - mondta csütörtökön a Független Hírügynökségnek Papp Krisztina, a Hídépítő Zrt. marketing vezetője.

A BKV Zrt. ugyanakkor közleményben cáfolta, hogy a Hídépítő Zrt. kiszáll a beruházásból. A közlekedési társaság szerint - amely a 4-es metró beruházásának megbízója - szerdán tárgyalás sem volt a főváros és a kivitelező képviselői között.

A BKV tájékoztatása szerint azonban szerdán a Fővám téri állomás szerkezetét építő Hídépítő Zrt. a korábbi szóbeli elismerés után írásban is bejelentette, hogy 140 hetes vállalásával ellentétben a szerződött munkát csak 200 hét alatt, azaz csak több mint egy év késéssel tudja befejezni. A közlekedési társaság nem nyilatkozott a késés okáról, ugyanakkor közölte: nem fogadja el a határidő csúsztatását, vagy a költségek jelentős növekedését.

A BKV ezért tárgyalásokat kezdeményezett a Hídépítő Zrt.-vel egy olyan megoldásról, amely lehetővé teszi, hogy a Fővám téren jövő augusztusban fogadni lehessen a fúrópajzsot, és amely nem veszélyezteti a metró 2010-re tervezett próbaüzemét. A tárgyalás és a lehetséges megoldások részleteiről a BKV nem tájékoztatott.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását