2024. április 25. - Márk

Magas volt a léc a műegyetemen

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) alapképzési szakjaira csak magas pontszámokkal lehetett az idei évben bekerülni - vont mérleget Jobbágyi Ákos oktatási igazgató.
2010. július 23. péntek 18:36 - HírExtra
Az intézmény honlapján közzétett tájékoztató szerint ebben az évben a BME alapképzési szakjaira jóval többen jelentkeztek, mint ahány hallgatót fel tudtak venni. Ez a hazai műszaki felsőoktatási intézmények közül egyedül a Műegyetemnél volt így. Ennek eredményeként csak magas felvételi pontszámmal lehetett bekerülni az intézménybe.

Az egyetemen több olyan szak is van, ahol a bekerüléshez szükséges minimális ponthatár magasabb lett, mint a más intézmények azonos szakára felvettek pontszámának az átlaga. Példaként említette egyebek között az építész szakot, ahol az országos minimumpont 392 volt, míg az intézménybe felvettek átlaga 431, a gazdasági és menedzsment képzésben az országos minimumpont 342 volt, míg a felvettek átlaga 447. Ennél is nagyobb különbség volt a mechatronikai mérnököknél, ahol az országos minimumpont 249 volt, míg az egyetemre bekerülők átlaga 450 pont.

A mesterképzésekre jelentkezők létszáma is megtöbbszöröződött: ennek eredményeként államilag támogatott helyre 828 hallgatót vettek fel a tavalyi 611-gyel szemben. A tanévnyitót az intézményben szeptember 1-én tartják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását