2024. május 17. - Paszkál

MSZP: világos a kormánybiztos közleménye

Az MSZP budapesti sajtóirodája szerdai közlése szerint teljesen világos Horváth Csaba kormánybiztos keddi közleménye, amelyben rendőri intézkedéshez köti a buszsáv használatát.
2010. január 13. szerda 19:10 - HírExtra
Véleményük szerint ezért felháborító, hogy "a Fidesz egy sajnálatos baleset apropóját kívánja felhasználni újabb politikai haszonszerzéshez". Az MSZP visszautasítja azt a magatartást és hangnemet, amelyet a Fidesz használ annak érdekében, hogy politikai üggyé formáljon egy balesetet - írták.

Szerda reggel egy buszsávban közlekedő személyautó ütközött össze egy kanyarodni szándékozó teherautóval a Hűvösvölgyi úton. A balesetben senki sem sérült, csak anyagi kár keletkezett. A személyautó sofőrje arra hivatkozott a rendőröknek, hogy a reggeli órákban a rádióban hallott arról, hogy amennyiben a kocsiban a sofőrön kívül még két ember tartózkodik, használható a buszsáv.

A Fidesz fővárosi frakcióvezető-helyettese a balesetről szóló hírre szerdán úgy reagált: "Mit képzel magáról Horváth Csaba? Milyen jogon írja felül a hatályos magyar jogszabályokat? Hány balesetnek kell még bekövetkeznie, mennyi átvert autóst bírságolnak még meg addig, míg észreveszi magát, és abbahagyja kártékony és ostoba ténykedését?" György István az MTI-vel azt közölte: a jelenlegi jogszabályi környezetben nem értelmezhető a Budapestért felelős kormánybiztos funkciója, a kormány ugyan formálisan létrehozhat ilyen pozíciót, de aligha tölthető meg tartalommal.

A Miniszterelnöki Hivatal budapesti ügyekért felelős kormánybiztosának sajtóirodája kedd este közölte az MTI-vel: használhatják a buszsávot az autósok a sztrájk ideje alatt. Horváth Csaba kormánybiztos közleménye szerint a budapesti utasok nehézségeit kívánja enyhíteni a kormányzat azzal az intézkedéssel, amely a rendőrség közreműködésével a BKV sztrájk ideje alatt lehetővé teszi az autósok számára a buszsáv használatát Budapesten.

A buszok számára kijelölt sávot a reggeli csúcsforgalom, illetve a napközbeni lassú forgalom enyhítésére azok az autósok használhatják, akiknek személygépkocsijában még legalább két utas foglal helyet. A intézkedés a BKV-sztrájk ideje alatt érvényes - állt Horváth közleményében.

Szerdán a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Főpolgármesteri Hivatal úgy pontosította Horváth Csaba kormánybiztos előző napi közlését, hogy kizárólag rendőri jelzésre használható a buszsáv a BKV-sztrájk idején.

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) tiltakozott Horváth Csaba közlése ellen. Úgy vélte: ha a buszsávok autókkal lettek volna tele, a rendelkezésre álló buszok csak sokkal lassabban és ritkábban tudtak volna közlekedni, ezért Horváth Csaba javaslata az utasok ellen szól, a sztrájk hatásait mélyíti és a minimális szolgáltatást lehetetleníti el.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását