2024. május 4. - Mónika, Flórián

A vonatok 45 százaléka közlekedik

A MÁV adatai szerint a vonatok 45 százaléka közlekedik reggel 6 órától az országban - erről a vasúttársaság szóvivője tájékoztatta a Független Hírügynökséget. Sigulinszki Tibor elmondta azt is, hogy az elinduló vonatok azonban lassabban haladnak, mert min
2007. december 17. hétfő 10:44 - Hírextra
A MÁV adatai szerint a sztrájkolók aránya lényegesen kisebb a szakszervezeti bejelentéshez képest. Ők még a munkabeszüntetés előtt azt állították, hogy 3500-an vesznek részt a sztrájkban. Ehhez képest a MÁV szerint csak maximum tizedennyi dolgozó nem vette fel a munkát reggel 6 óta. De a szám folyamatosan változik, mert a munkakezdésekkor, műszakváltásokkor derül csak ki, hogy ki csatlakozik a sztrájkhoz és ki nem - mondta a Független Hírügynökségnek Sigulinszki Tibor, a MÁV szóvivője. Hozzátette, hogy a munkavállalók számára, akik dolgozni szeretnének, garantálják a zavartalan munkavégzést.

A MÁV adatai szerint a szombathelyi térségben, ha késésekkel is, de mindenhol közlekednek a vonatok, csakúgy, mint a dél-balatoni vonalon. Az elővárosi vonalak egy részén is közlekednek a vonatok, így például Kőbánya-Kispest és Cegléd, Budapest és Pusztaszabolcs között, valamint a lajosmizsei vonalon. A budapesti pályaudvarok közül a Déli pályaudvarra érkeznek vonatok, s indulnak is. A Nyugati, illetve a Keleti pályaudvaron akadozik a vasúti közlekedés, csak úgy, mint Nyíregyházán, Miskolcon, Szegeden.

A VDSzSz által meghirdetett sztrájk ideje alatt további járat-kimaradásokra, útvonal-rövidülésekre kell számítani, a vonatok közlekedése ebben az időszakban kiszámíthatatlan lesz - mondta Sigulinszki Tibor.

Nincs sztrájk a GYSEV Zrt. vonalain. A VDSzSz által meghirdetett országos sztrájk miatt azonban módosul a vasúttársaság által közlekedtetett vonatok menetrendje, és jelentős késésekre lehet számítani. Csak saját vonalhálózatán közlekedteti a vonatait, tehát az utolsó GYSEV állomáson megáll a szerelvény, és onnan fordul vissza. Aki tovább szeretne utazni, annak vonatpótló buszra kell szállnia.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását