2024. április 23. - Béla

Ötletek elefántok ellen

A paprikaspray lehet a megoldás a földművesek termését dézsmáló vadállatok, így az elefántok ellen is az ENSZ Mezőgazdasági és Élelmezési Világszervezetének (FAO) legújabb ajánlása szerint. A FAO más lehetséges megoldással is szolgált a vadak távoltartására: javasolja őrcsacsik bevetését, vagy épp kígyókkal "körített" ételcsapdák elhelyezését.
2010. július 19. hétfő 19:03 - HírExtra
A szervezet internetes oldalán osztotta meg ötleteit, amelyekkel kapcsolatban azt javasolja, hogy alkalmazásukat meg kellene tanítani a földműveseknek, elsősorban Afrikában, hogy elejét vegyék a vadállatok leölésének.

Az állatok és emberek közötti küzdelem különösen Afrikában jelent gondot, ahol a növekvő lakosság egyre nagyobb területet hasít ki a vadonból földművelés és állattenyésztés céljára. Az apadó vad területekről érkező elefántok és majmok sok kárt tesznek a termésben, az éhes oroszlánok pedig az állatállományt tizedelik. A dühös földművesek gyakran végeznek az vadállatokkal.

A FAO legújabb ajánlása szerint azonban a chilipaprika is megfelelő fegyver lenne a vadak ellen, műanyag pisztolyba töltött, pingponglabdányi adagokban távol tartaná a betörő állatokat. A szervezet javaslata a chilipaprikával "ízesített" tűz is: a csípős füst szintén távol tartaná a vadakat.

A FAO bízik a kenyai szamarakban is, amelyek híresen jó őrszemek, és bátran szembeszállnak a náluk sokkal nagyobb méretű egyedekkel. Az ENSZ Mezőgazdasági és Élelmezési Világszervezete (FAO) közleményében hangsúlyozta: a javaslatok Afrika páratlan vadállományának megóvását szolgálják.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását