2024. április 28. - Valéria

Technikai újdonságok a Szigeten

A percalapú szigetjegy, a Sziget InfoSMS-szolgáltatás és a készpénzkímélő kártya is szerepel az idei Sziget fesztivál technikai újdonságai között - jelentették be az augusztusi rendezvény szervezői hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.
2010. július 19. hétfő 19:11 - HírExtra
Mint Gerendai Károly, a fesztivál ügyvezető igazgatója emlékeztetett, már tavaly bevezették a 23 óra után megvásárolható félárú Sziget-belépőt és a csoportos diákkedvezményt, idén pedig a rendezvény egyik főszponzorával, a Vodafone-nal összefogva percalapú jegyet is válthatnak a rövidebb időre kilátogatók.

A rendszer a mobil parkoláshoz hasonlóan működik majd,
"csúcsidőben" 70, egyéb időszakokban 35 forintos percenkénti díjjal; a napi számla összege azonban nem lépheti túl a 13500 forintot, így az sem jár rosszul, aki végül egész napra marad - hangsúlyozta Gerendai Károly.

Lakatos Péter, a Vodafone Magyarország kommunikációs vezérigazgató-helyettese, elárulta: a szolgáltatás saját előfizetéses és kártyás ügyfeleik mellett reményeik szerint a T-Mobile előfizetői számára is elérhető lesz. Mint hozzátette, a telekommunikációs vállalat a hetijegyesek számára ingyen mobilkészüléket biztosít, de a napijegyesek is kedvező feltételek mellett juthatnak "szigetphone"-hoz, ráadásul a speciális Sziget-tarifáknak és roamingdíjaknak köszönhetően alacsony áron beszélhetnek egymással, illetve külföldi családtagjaikkal.

A fesztivál látogatói naponta hat-hét Sziget InfoSMS-ben értesülhetnek díjmentesen az esetleges programváltozásokról, a várható időjárásról és egyéb fontos hírekről, ha pedig telefonjuk lemerült, a kijelölt pontoknál akkumulátort cserélhetnek.

Gerendai Károly elmondása szerint jól bevált az először az idei Balaton Soundon bevezetett kártyás fizetési rendszer, ezért azt a Szigeten is alkalmazni fogják. A fesztiválozók érkezéskor feltölthető készpénzkímélő kártyát válthatnak ki, így a vendéglátó egységeknél gyorsabban zajlik majd a fizetés. A kártya elvesztés esetén letiltható, a fel nem használt összeg pedig visszaváltható. A látogatókat számos kisebb meglepetés - például SMS-sel működő kávéautomata - is várja majd augusztus 11. és 16. között a Sziget fesztiválon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását