2024. március 19. - József, Bánk

A legidegesítőbb szokások, amitől minden kolléga falra mászik

A munkában töltött idő nagy részét meg kell osztani a kollégákkal. Ezt pedig nehéz kivitelezni, ha valakit irritálónak tartanak. Az íróasztalon lévő rendetlenség, a ruhákból kiáramló cigarettaszag, a markáns ízű ételek mind azok közé tartozik, amelyeket az irodában dolgozók utálnak kollégáikban.
2023. április 1. szombat 13:34 - HírExtra

Irodabarátok vagy munkatársak?

Egy tanulmány szerint – a Nicoccino megbízásából – kiderült, hogy az irodában elfogyasztott ételek és a cigaretta illata az első helyen áll abból a szempontból, hogy egyesek kellemetlenné vállnak a kollégák szemében. Persze ezek olyan dolgok, amiken lehet javítani, kevésbé aromás ételeket fogyasztani, illetve áttérni az e-cigire, hiszen a nikotinos alaplé semleges illatú és nem zavaró.

Legalább egyszer mindenki találkozott egy olyan munkatárssal, akit messzire elkerülne, vagy nézünk szembe a tényekkel: talán mi magunk vagyunk/voltunk az az idegesítő kolléga. Bár ilyenkor a nyugodt légkör érdekében többnyire mindenki megpróbál higgadt maradni, és nem szítani tovább a tűzet. Ezzel viszont az a baj, hogy ahogyan fokozódik, úgy gátolja a termelékenységet.

Íme a legbosszantóbb dolgok, amelyeket a kollégák az irodában csinálnak

1. A nagy mesélő….kiskutya, gyerek, nyaralás stb.

Az emberek csaknem 53%-a vesz részt a munkahelyi kollégáival kiterjedt beszélgetésekben...egy bizonyos pontig. A csevegés (például a közelgő esküvőről) egy ideig kellemes lehet, de ha az illető napokon keresztül ugyanazt a témát hozza fel, akkor ideje egy teljesen más beszélgetést kezdeményezni, amely segít kevesebbet összpontosítani önmagunkra, és többet az aktuális munkára. Akárhogy is, egy narcisztikus kollégától mindenki frászt kap!

2. A túl hangos...

A zajos munkatársak a leggyakoribb munkahelyi panaszok, amelyek súlyosan befolyásolhatják a munkához való hozzáállást. Az irritációt általában a túl hangos mobiltelefonok, zene vagy a rádióállomás fejhallgató nélküli hallgatása okozza. Ha valamelyik kollégád által keltett zaj bosszant udvariasan kérd meg, hogy tegyen fel egy fejhallgatót, csukja be az iroda ajtaját, vagy a lehető legkisebbre csökkentse az őt körülvevő zajt.

3. Az állandó odafigyelést igénylő...

A munkahelyi bosszúságok újabb gyakori oka az, ha valaki örökké nyafog az élete minden területéről. „Állandó figyelmet, támogatást, dicséretet vagy mindhármat akar. Az ilyen idegesítő kolléga elmondja, mit evett vacsorára, majd mit láttot a tévében. Olyan kérdéseket tesz fel, amelyekre már előre tudja a választ. Összerezzen, ha figyelmen kívül hagyod vagy nem hívod meg ebédelni” – mondja Kathl Elster, emberi erőforrás szakértő a Monster szerint.

A legjobb módja annak, hogy megbirkózzunk egy nyafogó munkatárssal, ha a probléma ellen keményen és céltudatosan fellépünk. A határok meghúzásáról van szó, vagyis közvetlennek kell lenned anélkül, hogy gonosznak tűnnél. De végül is ezen múlik a karriered alakulása.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását