2024. április 28. - Valéria

Bikaviadal-kiállítás

"A férfi személyiség és a bika" sajátos viszonyát, a bikaviadal civilizációs értékeit kívánja népszerűsíteni Brüsszelben a spanyol torreádorok érdekképviseleti szervezete, a Mesa del Toro.
2008. február 23. szombat 10:32 - Hírextra
Júniusban kiállítást szerveznek e témakörben az Európai Parlament székházában, hogy meggyőzzék a képviselőket: a nem csupán Spanyolhonban, hanem portugál és francia földön is ismert bikaviadal "az európai kulturális örökség" szerves része, őrzendő és nem üldözendő hagyomány.

Tavaly ugyanis az Európai Parlament nyilatkozatban kérte fel az unió legfőbb végrehajtó szervét, az Európai Bizottságot, hogy tiltsa be a bikaviadalt, mint kegyetlen szokást, állatkínzást.

Hogy miként is kell értelmezni a bikaviadalt, arról az utóbbi években Spanyolországon belül is vita bontakozott ki. Olyannyira, hogy a március 9-i parlamenti választásokra szinte az összes választókerületben jelöltet tudott állítani egy kicsiny párt, amelynek legfőbb "üzenete" a bikaviadal-ellenesség. A konzervatív Néppárt nem is mulasztotta el felvenni választási programjába a bikaviadalok melletti határozott kiállást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását