2024. április 25. - Márk

A Nokia felvásárolja a Motorola egy részét

A Nokia Siemens Networks (NSN) 1,2 milliárd dollárért megvásárolja az amerikai Motorola vezeték nélküli hálózati eszközöket gyártó részlegét. Az NSN hétfői bejelentése szerint az ügylet az év végéig zárul le. A Mototorlától nagyjából 7.500 munkatárs kerül át a finn-német vállalathoz, és több kutatás-fejlesztési központ is.
2010. július 19. hétfő 18:54 - HírExtra
Az NSN főként az amerikai és a japán piacon erősíti jelenlétét, a részleg megvásárlásával több mint 50 nagy céggel bővíti ügyfélkörét.

A hálózati eszközöket gyártó NSN-t a finn Nokia Corp., a világ legnagyobb mobilkészülék-gyártója és a német Siemens ipari óriásvállalat alapította 2006-ban. A piacvezető svéd Ericssont nem sikerült megelőznie a cégnek, és a gazdasági világválságot is megszenvedte; 2009-ben 1,6 milliárd euró működési veszteséget szenvedett el.

A Motorola feldarabolását már évek óta tervezik. A társaság 2007-ben még a második legnagyobb mobilgyártó volt a világon, ezt követően viszont egyre gyorsabb ütemben csökkent piaci részesedése, és a társaság veszteségessé vált. A feldarabolási tervek végül 2010 elejére váltak véglegessé. Az elképzelés szerint a céget két részre bontják, az egyik fő tevékenysége a hálózati berendezések gyártása lesz, a másik pedig a fogyasztói elektronikai területet, benne a mobiltelefon-gyártást viszi tovább.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását