2024. május 20. - Bernát, Felícia

MTV a Duna TV: elharapodzó indulatok

Tartózkodjon a Duna Televízió az MTV nevének emlegetésétől bármilyen összefüggésben, mert ez "jelen pillanatban a nagyobbik köztévé hitelének rontását eredményezi" - olvasható a Magyar Televízió (MTV) sajtóirodája által az MTI-nek eljuttatott keddi közleményben.
2010. július 6. kedd 17:19 - HírExtra
Ebben az áll: az MTV értetlenül áll az előtt, hogy a Duna TV elnöke a vezetése alatt álló televízió gazdálkodásának tisztaságával kapcsolatban felmerült aggályokra válaszolva miért az MTV-ről beszél.

Medveczky Balázs, az MTV ügyvezető alelnöke a közleményben kijelenti, hogy azzal a céggel, amelyről Cselényi László, a Duna Televízió elnöke hétfői, a Duna TV-ben is felolvasott közleményében beszélt, utoljára az MTV részéről hét évvel ezelőtt, 2003-ban kötött szerződést Ragáts Imre akkori MTV-elnök.

Mint ismeretes, Cselényi László Duna TV-elnök hétfőn közleményben, és a Duna TV adásában is reagált Szabó László, a Duna Televíziót felügyelő Hungária Televízió Közalapítvány egyik Fidesz-delegáltja által sajtótájékoztatón ismertetett információkra, melyek szerint a Duna Televízió másfél milliárd forint értékben szerződött külső gyártású produkciókra különböző cégekkel, ám "azok ennek az összegnek a 68-70 százalékát lenyelték".

Erre válaszul Cselényi László kijelentette: a sajtó egy része súlyosan megvádolta őt, a Duna Televíziót és annak menedzsmentjét a sajtótájékoztatón elhangzottak alapján. Úgy folytatta: a kampányba "példátlan és sajnálatos módon" még a Magyar Televízió is beszállt, riportjában azt demonstrálva, hogy a Duna TV "bizonyos nem létező, fantom cégekkel kötött szerződést, amelyeknek tulajdonosa ismeretlen, székhelye pedig nincs."

Cselényi László az MTV-t illetően itt úgy fogalmazott, hogy "a Duna TV beolvasztását régóta kezdeményező Magyar Televíziónak azért is elnézést kellene kérnie tőlük, mert pont azt a neves producert tüntette fel (műsorában) ismeretlen figuraként, akivel maga az MTV évek óta üzleti kapcsolatban áll." Szavai szerint ez a producer készítette az MTV Cirkáló című sorozatát, továbbá ez a vállalkozó "szerződéskötés fázisába jutott egy több száz milliós adásvétel tárgyában az MTV ügyvezető alelnökével, Medveczky Balázzsal."

Medveczky Balázs MTV-alelnök erre kedden úgy válaszolt, fogalma sincs, hogy mit ért a Duna TV elnöke a száz milliós adásvétel alatt.

Az MTV keddi közleménye úgy zárul: Medveczky Balázs elvárja, hogy a Duna TV a vádaskodás sugárzásával azonos időpontban közölje válaszát, kiemelve, hogy a jelen nyilatkozatot az MTV ügyvezető alelnöke nem fogja az MTV műsorát megszakítva a képernyőn is felolvasni, de elvárja, hogy a Duna TV "a vádaskodás sugárzásával azonos időpontban" közölje válaszát.

A Hungária Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnökségének hétfői ülésén egyhangú határozat született arról, hogy a Duna Televízió elnöke három napon belül adjon részletes tájékoztatást a Szabó László fideszes kurátor által kifogásolt produkciók szerződései megkötésének körülményeiről. A határozat értelmében a kérdéssel a televízió felügyelőbizottságnak tizenöt napon belül foglalkoznia kell.

Szabó László előzőleg összesen hat produkciós irodát nevezett meg, amelyek filmsorozatok gyártására, illetve filmek, filmsorozatok beszerzésére a Duna Televízióval szerződtek. Szerinte ezek közül az irodák közül több továbbadta a megbízásokat más gyártó cégeknek, amelyek viszont lényegesen alacsonyabb áron készítették el vagy szerezték be a filmeket. Továbbá szerinte több ilyen cég egy címre van bejegyezve, illetve ügyvezetőjük is egyazon személy.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását