2024. május 13. - Szervác, Imola

Elmaradt a csoda, brazil és portugál továbbjutás

Bár háromgólos győzelmet aratott pénteken a Koreai NDK felett Elefántcsontpart válogatottja a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság G csoportjában, de így is kiesett, mivel a portugál-brazil találkozó döntetlennel zárult.
2010. június 25. péntek 18:52 - HírExtra
A brazil és a portugál válogatott jutott a nyolcaddöntőbe a G csoportból a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon, miután a két gárda pénteken gól nélküli döntetlent játszott egymással.Ezzel az eredménnyel mindkét együttes továbbjutása biztos volt, a dél-amerikaiak az első, míg az európaiak a második helyen végeztek. Az is biztossá vált, hogy az első afrikai vb-n a házigazda kontinenst kizárólag Ghána képviseli a nyolcaddöntőben.

G csoport, 3. forduló:
Elefántcsontpart-Koreai NDK 3-0 (2-0)
-------------------------------------
Nelspruit, Mbombela Stadion, 30 ezer néző, v.: Albert Undiano (spanyol)
gólszerzők: Y. Touré (14.), Romaric (20.), Kalou (82.)

Elefántcsontpart:
-----------------
Barry - Boka, Kolo Touré, Zokora, Eboué - Romaric (Doumbia, 78.), Yaya Touré, Tiote, Kouassi (Dindane, 64.) - Drogba, Keita (Kalou, 64.)

Koreai NDK:
-----------
Ri Mjong Guk - Csa Dzong Hjok, Pak Csol Dzin, Ri Dzun Il, Dzi Jun Nam, Ri Kvang Cson - Hong Jong Jo, Ang Jong Hak, Pak Nam Csol, Mun In Guk (Csoe Kum Csol, 67.) - Dzong Te Sze

I. félidő:
----------
14. perc: Boka passzolt a 16-os vonalán álló Yaya Touréhoz, aki miután átvette a labdát, a bal alsó sarokba csavarta azt (1-0).
20. perc: Boka indította Drogbát, aki 7 méterről a keresztlécet találta telibe, a kipattanót pedig egy észak-koreai védő szorításában Romaric fejelte közelről az üres kapu jobb oldalába (2-0).

II. félidő:
-----------
82. perc: Boka adott középre a bal oldalról, a jó ütemben kilépő Kalou az észak-koreai kapust megelőzve 7 méterről helyezett a kapu közepébe (3-0).

Az Elefántok - annak megfelelően, hogy csak kiütéses sikerrel lett volna esélyük a továbbjutásra - óriási lendülettel kezdték a mérkőzést, az első perctől teljesen saját kapujuk elé szegezték riválisukat és az első negyedóra végén - egy-egy lesgól és kapufa után - megszerezték a vezetést. A rohamok nem maradtak abba, a 20. percben pedig már kétgólos előnyre tettek szert az afrikaiak, akiknek így - a találkozó eleje alapján - felcsillant a nyolcaddöntő reménye. Azonban a folytatásban szervezettebbé vált az észak-koreai alakulat, s bár helyzetek így is adódtak az Elefántok előtt, de csak kapufáig jutottak.

A folytatásban az afrikai gárda nem tudott akkora nyomást gyakorolni ellenfelére, kissé beletörődött, hogy a szép búcsú maradt számára. A hajrában azért sikerült még egyszer bevennie ázsiai riválisa kapuját, de ez a helyzetén már mit sem változtatott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását