2024. március 29. - Auguszta

Önálló jelöltet állít az LMP

Önálló főpolgármester-jelöltet indít az októberi önkormányzati választáson a Lehet Más a Politika (LMP), de nevekről hivatalosan még nem beszéltek a párt szombati rendkívüli kongresszusán – mondta a budapesti tanácskozáson tartott szimpátiaszavazás eredményét ismertetve Csiba Katalin választmányi szóvivő.
2010. június 19. szombat 16:59 - HírExtra
Közlése szerint az LMP az őszi választások során fővárosi és megyei szinteken nem fog együttműködni más parlamenti pártokkal.

Arra a felvetésre, hogy a sajtóban megjelent Jávor Benedek, mint lehetséges főpolgármester-jelölt neve, azt mondta: a képviselő kiváló jelölt, de rajta kívül más kiváló jelöltjeik is lehetnek párton belül, illetve kívül azok közül, akik hitelesen képviselik az LMP programját.

A sajtótájékoztatón a választmány másik szóvivője, Tordai Bence kijelentette, semmiképp nem támogatják a szocialisták jelöltjét, de ha az MSZP támogatni akarja az övékét, azt megteheti. Véleménye szerint az is jelzi, hogy a szocialisták korábbi szavazói számára támogatható lesz az LMP jelöltje, hogy az elemzők az LMP parlamenti frakciójának munkáját tartják a legfelkészültebbnek.
A főpolgármester-jelölt megnevezésének folyamatáról elmondta, hogy a budapesti területi szervezetek küldöttei regionális kongresszuson döntenek majd. A megyei listákról, illetve a megyei jogú városok polgármester-jelöltjeiről szintén regionális kongresszusok döntenek.

Hozzátette, helyi szinten nem zárják ki az együttműködést más pártokkal, de olyan pártok jelöltjeit biztosan nem támogatják majd, akik "elvetik az egyenlő emberi méltóság elvét, akik nem tartják tiszteletben a demokratikus normákat".

Tordai Bence elmondta azt is, hogy programjukról civil szakmai szervezetekkel egyeztettek.
 
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását