2024. április 18. - Andrea, Ilma

Rendkívüli LMP kongresszus

Szombaton rendkívüli kongresszust tart az LMP, ahol a résztvevők az önkormányzati választáson való indulás feltételeiről határoznak, de személyi döntéseket nem hoznak, így főpolgármester-jelöltjüket sem nevezik meg - mondta el csütörtökön az MTI-nek a párt frakcióvezető-helyettese.
2010. június 17. csütörtök 15:37 - HírExtra
Karácsony Gergely valószínűtlennek nevezte, hogy egy másik párttal, például a szocialistákkal közös főpolgármester-jelöltet indítsanak.

A politikus azt mondta: elképzelhetőnek tartja, hogy területi szerveik más pártokkal, esetleg civil szervezetekkel közösen indulnak majd. Elviekben azt sem zárta ki, hogy közös főpolgármester-jelöltet indítsanak, de személyes véleményét tolmácsolva ez utóbbit valószínűtlennek nevezte. Úgy fogalmazott, önállóan kell saját politikájukat tovább építeniük, ezért a kiemelt fontosságú posztokért saját jelölteket kell állítaniuk.

"Úgy gondolom, több olyan politikusunk is van, aki alkalmas lenne a posztra, és ha a szocialisták úgy gondolják, hogy az LMP jelöltje jobb annál, mint akit ők tudnak állítani, akkor javaslom, hogy támogassák a miénket" - mondta Karácsony Gergely. Hozzátette, véleménye szerint nagy a valószínűsége annak, hogy nem fognak tárgyalásba bocsátkozni a szocialistákkal. Az MSZP által indítani tervezett Horváth Csaba támogatása kapcsán azt is hangsúlyozta, ha bármely kiemelt poszton felmerülne a közös indulás lehetősége, akkor ahhoz az LMP kongresszusának hozzájárulása is kellene, vagyis nem a párt vezetői, hanem annak egésze dönt a kérdésben.

Saját esetleges jelöltjeikről azt mondta: hivatalosan még nincs név, de két-három személy már szóba került a párton belül. Közülük senkit nem akart megnevezni, amit azzal indokolt, hogy az illető ne a sajtóból tudja meg, hogy szóba került a neve. Csupán annyit árult el, hogy az esetleges jelöltek a párthoz vagy annak közeli holdudvarához tartoznak.

A politikus véleménye szerint július első felében már megnevezik jelöltjüket.

Az önkormányzati választásokon célként nevezte meg, hogy a 19 megyei és a budapesti közgyűlésben is legyen jelöltjük, illetve hogy minél több településen tudjanak embereket indítani, de hangsúlyozta: nem szeretnék felhígítani a pártot "politikai vállalkozókkal".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását