2024. április 27. - Zita

Új pártalapítvány születik

Bejegyzés alatt áll az LMP Ökopolisz néven létrehozandó pártalapítványa - nyilatkozta az MTI-nek Schiering Gábor, a párt politikusa pénteken annak kapcsán, hogy a hvg.hu hírt adott a szervezet megalakításáról. Bár az alapítványt hivatalosan még nem jegyezték be, a frakció már döntött az azt vezető kuratórium tagjairól.
2010. június 18. péntek 14:51 - HírExtra
Schiering Gábor, aki a LMP parlamenti frakcióját képviseli a közalapítvány kuratóriumában, azt közölte, hogy előbb a párt teljes tagsága, aztán a választmánya tett javaslatot a kuratóriumi tagok személyére. Végül a frakció közülük választott ki hét embert.

A testületet Rauschenberger Péter vezeti, tagjai pedig Hámori Ferenc, Gulyás Emese, Elek István, Zelenák Adrián, Kóczé Angéla és Scheiring Gábor.

A képviselő elmondta, hogy a kuratórium tagjainak megválasztásra azért volt szükség, mert ez a bejegyeztetés egyik feltétele. A bejegyzési folyamatot elindították, de erre 60 napja van a bíróságnak, így számításaik szerint az alapítvány valamikor a nyár során már elkezdheti munkáját.

A testület céljairól csak annyit mondott, hogy amikor "itt van az idő" akkor majd a kuratórium eldönti azokat. Személyes véleményét megfogalmazva kijelentette, hogy az Ökopolisz egy, a párttól gyakorlatilag független alapítványként működik majd és várhatóan a céljai között szerepel az ökopolitikai értékek és világnézet építése és erősítése.

A kuratóriumi tagok díjazása kapcsán közölte, hogy maximum az éves támogatás 0,03 százalékát lehet a teljes testület tiszteletdíjára fordítani, ami havonta és személyenként 20 ezer forintos nagyságrendű összeget jelenthet.
 
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását