2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Animal-szex: a szakember válaszol

Próbálta már kutyával? Ha igen, akkor Ön egy beteg ember, legalábbis a szexuálpszichológus, Dr.Rusz Edit szerint.Rövid, de hatásos "gyógykezelést" nyújtunk Önnek!
2010. június 19. szombat 17:57 - Tamási Ágnes Anna
Mi okozhatja egyes embereknél a szexuális zavarokat?

Mi a zoofília?
A zoofília az ember állatok iránt érzett nemi vonzalma. Az ember és állat közötti tényleges nemi érintkezést bestialitásnak vagy szodómiának nevezzük.
Sok befolyásolási tényezője lehet igazából. Kezdjük azzal, hogy fontos szerepe van a szexuális élésnek, magyarul a családban eltöltött tanulási fázisnak. Itt kiderül, hogy mennyire volt harmónia a, milyen volt a szülők kapcsolata, és mennyre segítették a gyermeket a megfelelő fejlődésben, a párkapcsolatok kialakulásában, illetve a nővé és férfi válás folyamatában nodirektív, vagy direkt módon.

A második ilyen probléma lehet, hogy az egészséges nemi identitás kialakulása nem optimálisan történt meg. Tehát nem biztos, hogy az illető jól élte meg a nővé, avagy férfivé válást. Ezt kronológiai sorrendbe lehet állítani, az óvodától kezdve a felnőtté válás folyamatáig, azaz tizennyolc éves korig. Okozhat még problémákat az is, hogy a pszichoszexuális fejlődésben rossz élményei voltak, ez magába foglalja a plátói szerelmet, az első csókot, illetve az első szexuális együttlétet is.

Rendellenességet okozhat, akár a párkapcsolati síkot nézzük, akár már a családot, hogy hogyan és mi módon élte meg a szexuális életet a partnerével, és ez az élmény mennyire volt negatív vagy pozitív, illetve emberi-, szellemi-, és szexuális síkon mennyire volt együtt az egész.
A felnőtt szexualitásban ez már néha kudarcok átélését vonzza, illetve a feladatorientált szeretkezés az, ami még negatívan hat egyes tényezőkre.

A szex jelentősége egy bizonyos időintervallum után lecsökken, mert az emberek nem érzik át, hogy a kapcsolat minőségében a szexualitás is nagyon fontos.

Hogy juthat el ember odáig, hogy állatokkal is intim kapcsolatba kerüljön?

Ennek a hátterében már egy pszichopata személyiség áll, aki valamilyen módon megreked egy fejlettségi szinten, és ez megakadályozza a felnőtté válását. A kisebb ellenállás irányába fordulva egy olyan személytelen élményt próbál magának biztosítani, ahol nem kell megfelelni a szerepeknek, a párkapcsolati folyamatoknak, és a lelki- és érzelmi kötödéseknek sem. Az ilyen abberált ember uralja ezt a helyzetet, és ez egészségtelen módon okoz számára kielégülést, amitől nem tud szabadulni és nem tudja leépíteni sem egyedül, csak segítséggel.

Van e valamilyen speciális kezelés számukra?

Egy igaz történet
Egy Vas megyei faluban két emberről is tudni lehet, hogy állatokkal fajtalankodik. Az egyik férfi hatvan év körüli, a másik pedig a húszas évei elején jár. Mindketten rabjai lettek az állatokkal való szexualitásnak: az idősebbik kutyákkal, a fiatal pedig a baromfiudvar lakóival él rendszeres nemi kapcsolatot- mesélték a helyiek.
Általában az van, hogyha valakitől elveszünk egy kielégülési formát, legyen szó szerencsejátékról, szexuális vagy bármilyen más függőségről, cserébe adni kell helyette valamit. Ennek a terápiás kezelésnek az a célja, hogy be tudjuk helyettesíteni az illető számára ezeket a vesztett érzelmi és szexuális élményeket, amelyeket elveszünk a terápia során.

Ezek elég sikamlós és nagyon hosszú ideig tartó folyamatok, mert a berögzülést nehéz helyettesíteni mással, de igazából egy ilyen kezelés erről kell, hogy szóljon.

Egy ilyen embernek egyébként nagyon nehéz, főleg ha lebukik. Először le kell küzdenie az egyénnek a bűntudatát, szembe kell néznie, hogy mi cselekedett, és ekkor lehet rá építeni, de a kezelés eredménye persze ez az illető életkorától is függ. Ha fiatalabb az ember, akkor még nagyobb esélye van ennek a helyettesítésnek.

Ez büntethető-e egyáltalán?

Egyelőre még Magyarországon nem büntetik. De úgy tudom, hogy BTK foglalkozik ezzel, hogy ezt is be kell venni a büntetendő cselekmények közé, és az állatvédők szintén harcolnak az ügy érdekében.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását