2024. április 18. - Andrea, Ilma

Macskát dugott, ezért nyomoznak utána

Feljelentést tett egy állatvédő szervezet több olyan internetes videómegosztó oldal ellen, amelyek állatkínzó illetve állatpornós felvételeket tettek közzé - értesült a HavariaPress. A Fehérkereszt Állatvédő Liga egyben feljelentést tett egy Csongrád megy
2008. január 28. hétfő 11:34 - Hírextra
A szervezet arra figyelmeztet, hogy az elmúlt hónapokban elszaporodott az a jelenséggel, hogy valaki állatkínzást követ el, majd azt még nyilvánosságra is hozza. Szerintük ez azt mutatja, hogy semmiféle visszatartó ereje nincs az állatvédelmi törvénynek. Emiatt a Fehérkereszt kezdeményezi, hogy hozzanak törvényt, amely megtiltja az animálszex mindennemű megjelenését.

A szervezet tájékoztatása szerint Magyarországon még nincs adat arról, hogy hány állat sérül meg szexuális erőszakban, de a svéd adat ismert: ott évente 2-300 állat pusztul el emiatt. A hazai jogértelmezés szerint ha a közösülés nem okozott maradandó egészségkárosodást, illetve ennek okozására nem volt alkalmas, akkor a hatályos magyar törvények szerint nem történt bűncselekmény. A Fehérkereszt ettől függetlenül úgy látja, hogy ettől még állatkínzásnak minősül úgy, mint az állatvédelmi törvénybe ütköző cselekmény.

Ha ugyanis a közösülés az állatnak fájdalmat okoz, akkor egyértelmű az állatkínzás, a kisebb testű állatok esetében pedig nyilvánvaló a bánásmód fájdalmas, sőt félelmet, illetve egészségkárosodást okozó mivolta. Épp ezért a Fehérkereszt feljelentést tett az ellen a dóci fiatalember ellen, aki egy macskával közösült, videomegosztó oldalak tanúsága szerint - ugyanakkor megkereste a Nemzeti Nyomozó Iroda vezetőjét is, mert felháborítónak és elfogadhatatlannak tartják, hogy az interneten nyilvánosságra hozhatóak ilyen tartalmak.

Úgy vélik, ez az eset ismételten felhívja a figyelmet, hogy hiányos az állatvédelmi törvény, az ugyanis nem minősíti állatkínzásnak, ha ember állatot bántalmaz szexuálisan, illetve állatot kényszerít szexuális aktusra. Emlékeztetnek arra, hogy az Amerikai Egyesült Államokban - egy tavalyi sajtóhír szerint - egy lóval közösülő fiúnak bíróság elé kellett állnia, és Svédországban is aktívan foglalkoznak már azzal, hogy ezt a tevékenységet törvény tiltsa.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását