2024. április 19. - Emma

Gyűlnek az árvízfelajánlások

A 1749-es segélyvonalra vasárnap éjfélig több mint 680 ezer hívás és sms érkezett, a Nemzeti Segélyvonalon már több mint 760 ezren adakoztak, a Duna Televízió adományvonalán közel negyedmilliárd forint gyűlt össze vasárnap este nyolc óráig.
2010. június 14. hétfő 20:34 - HírExtra
A 1749-es segélyvonalra vasárnap éjfélig több mint 680 ezer hívás és sms érkezett be, ami mintegy 136 millió forintot jelent.

Már több mint 760 ezren adakoztak a 1752-es Nemzeti Segélyvonalon. Az összegyűlt több mint 200 millió forintot az öt legnagyobb magyarországi karitatív szervezet továbbítja az ár- és belvízkárosultakhoz.

Két és fél millió forint híján eddig negyedmilliárd forint gyűlt össze vasárnap este nyolc óráig a Duna Televízió árvízkárosultak számára létrehozott adományvonalán.

A GlaxoSmithKline Gyógyszergyártó Kft. hétfőn több mint 50 millió forint értékben 12 ezer adag kombinált, Hepatitis A és B elleni védőoltásra tett felajánlást.

Magyar Fantázia címmel jótékonysági hangversenyt rendeznek június 22-én a Művészetek Palotájában. Az esten Keller András zeneigazgató és a Concerto Budapest mellett fellép Kocsis Zoltán és a Nemzeti Filharmonikusok, Jandó Jenő, Balogh Kálmán, a Muzsikás együttes és Petrás Mária. A koncert teljes nettó bevételét a Magyar Vöröskeresztnek utalják át az árvízkárosultak javára.

Tartós élelmiszert, takarót, fertőtlenítőszert, tisztálkodószert és törölközőt gyűjtenek az árvízkárosultak megsegítésére szerdáig a Néprajzi Múzeumban Budapesten.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), a Keresztény Pedagógusok Szakszervezete és a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet (MKSZSZ) 250 ezer forint pénzadománnyal segíti az árvízkárosultakat.

Felsőzsolcai és szikszói árvízkárosult nagycsaládosok megsegítésére indít gyűjtést a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE). A NOE segélyszámláján, a 1705008-20477639 OTP számlaszámon várja a pénzadományokat.

Két teherautónyi adományt küldtek a budapesti Főpolgármesteri Hivatal dolgozói az árvíz sújtotta Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe. A belső kezdeményezésre indított gyűjtésen több millió forint értékű adomány gyűlt össze, a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság pedig teherautót bocsátott a Városháza rendelkezésére.

László Tamás, Pálffy István és Soltész Miklós építészmérnökök, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselői, valamint Várnai Péter plébános, építészmérnök, továbbá Barsiné Pataky Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara, és Noll Tamás, a Magyar Építész Kamara elnöke szolidaritási felhívással fordult a mérnöktársadalomhoz - az építész, statikus, gépész és elektromos tervezőkhöz -, hogy segítsék a rendelkezésükre álló eszközökkel a bajba jutott családokat.

Szendrőn élő árvízkárosultaknak gyűjtenek tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodószereket, takarókat, ágyneműt és ruhákat június 27-ig a Center Színházban Budapesten.

Tartós élelmiszert gyűjtenek a ferences plébániákon, a pénzadományokat a 11600006-00000000-28408844 számlaszámra, "Árvíz" megjelöléssel küldhetik el a segíteni szándékozók - közölte Sass Gyula Levente, a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány forrásszervezési és fejlesztési igazgatója hétfőn az MTI-vel. Az adományokat az érintett települések polgármesterei, plébánosai, szociális szakemberei közreműködésével juttatják el a rászoruló családoknak.

A Zala megyei Bázakerettyén található Ciklámen Hotel 40 kisgyermeket lát vendégül a saját költségén június 17. és 20. között. A kicsik a helyi önkormányzat jóvoltából a termálfürdő vendégszeretetét is élvezhetik, valamint túraprogramon vehetnek részt.

A Magyar Református Szeretetszolgálat negyven árvízkárosult gyermeket nyaraltat Balatonfenyvesen június 14-20. között. A gyermekek Kazincbarcikáról, Edelényből, Martonyiból, Meszesből, Szalonnából és Rakacaszendről utaznak a táborba. A pénzfelajánlásokat a CIB BANK 10702019-85008898-51100005 számlaszámra lehet küldeni, a megjegyzésbe az Árvíz szót kell beírni.

A siófoki Palace Dance Club június 26-i jubileumi rendezvényének bevételéből tervez egy jelentős hányadot felajánlani az árvízkárosultaknak. Az ünnepi partin összesen húsz magyar lemezlovas lép majd fel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását