2024. május 2. - Zsigmond

Egyenest választ kell adni a családi pótlékra!

Az MSZP számára elfogadhatatlan, hogy a parlamentben nem kaptak egyenes választ arra a kérdésükre, hogy a gyermekek adórendszeren keresztüli támogatása csak a foglalkoztatott szülőhöz fog eljutni vagy a munkanélküli szülő is megkapja azt.
2010. június 14. hétfő 20:23 - HírExtra
Szűcs Erika szocialista országgyűlési képviselő, korábbi szociális miniszter az MTI-vel hétfőn ezt annak kapcsán közölte, hogy Soltész Miklós szociálpolitikáért felelős államtitkár egy azonnali kérdésre adott válaszában hétfőn azt mondta: "mindenki meg fogja kapni a családi pótlékot, aki megérdemli".

Azt még inkább elfogadhatatlannak nevezte, hogy a szülő érdemei határozzák meg, hogy egy gyermek kap-e támogatást vagy sem. Ez a szociális biztonság durva megtámadása - vélekedett.

Szűcs Erika úgy látja: Soltész Miklós mondata igencsak árulkodó a jelenlegi kormány felkészültségéről és arról, hogyan képzeli el a társadalom jövőjét.

A szocialista politikus hétfőn az azonnali kérdések órájában kérdezte az államtitkárt arról, hogy minden gyermek számíthat-e az állam támogatására, attól függetlenül, hogy a szülei dolgoznak-e? Soltész Miklós erre válaszolva természetesnek nevezte, hogy megkapják a családi pótlékot azok a családok, amelyek megérdemlik. Aki azonban nem járatja iskolába a gyermekét, attól megvonja az állam az iskoláztatási támogatást, és máshogy kapja meg azt - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását