2024. május 17. - Paszkál

Nem engedik, hogy csökkenjen a rendvédelmiek bére

A Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége (FRDÉSZ) tiltakozik az ellen, hogy a fegyveres és rendvédelmi szférában idén tovább csökkenjenek a keresetek.
2009. június 9. kedd 12:49 - HírExtra
A mintegy 35 ezer rendőrt, katonát, tűzoltót, vámost, börtönőrt, polgári védelmi és nemzetbiztonsági dolgozót tömörítő FRDÉSZ elnöke, Kónya Péter közleményében emlékeztetett rá: a kormány tervezett intézkedése nyomán a közszféra munkavállalóinak bruttó 131 ezer forint felett július 1-től megszűnne az a havonta folyósított bérkiegészítés, amelyet a 13. havi bérek elvételének kompenzálásaként kaptak.

Mint írta, ezt az OKÉT munkavállalói oldala többségi szavazással tudomásul vette a testület mai ülésén, az FRDÉSZ azonban nemmel szavazott. Az FRDÉSZ határozottan tiltakozik az ellen, hogy a fegyveres és rendvédelmi szférában 2009-ben bármely illetménykategóriában tovább csökkenjenek a keresetek.

Kónya Péter hangsúlyozta: tavaly decemberben a fegyveres szféra szakszervezetei "nagyfokú toleranciáról tettek tanúbizonyságot" amikor tudomásul vették, hogy a korábban a kormánnyal megkötött megállapodásban rögzítetteket a kabinet a gazdasági válságra hivatkozva nem tudja teljesíteni.

"Az FRDÉSZ ezért elvárja, hogy a kormány a lehető legrövidebb időn belül kezdjen tárgyalást a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fórumán (SZÉF) arról, hogy milyen módon kívánják megakadályozni a további keresetcsökkenést a fegyveres és rendvédelmi szférában" - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását