2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Varga nagyon okos!

Varga Mihály szerint Magyarországon "gazdasági vészhelyzet" van. Leszögezte: a kormány nem átgondolatlan, hanem rendszerszintű lépésekben gondolkozik.
2010. június 3. csütörtök 18:45 - HírExtra
A Miniszterelnökség államtitkára a gazdasági tényfeltáró bizottság csütörtöki ülése után az Országházban Kósa Lajosnak, a Fidesz ügyvezető alelnökének szavaira reagálva az MTI-nek azt mondta: Magyarország rossz helyzetben van, még a "gazdasági vészhelyzet" kifejezés sem indokolatlan.

Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke egy debreceni konferencián csütörtökön egyebek közt úgy fogalmazott: a jelenlegi cél a közvetlen államcsőd elkerülése, és "a krízis időszakára" egy átmeneti, legfeljebb két évre szóló forgatókönyvet kell megalkotni.

Varga Mihály az ezzel kapcsolatos kérdésre válaszolva aláhúzta, a tényfeltáró bizottság azért dolgozik, hogy pontos, korrekt adatokat közöljenek a közvélemény számára, hogy mindenkinek nyilvánvaló legyen: Magyarország milyen helyzetben van. Megismételte, reményeik szerint hétvégére elkészül a bizottság részjelentése.

Hozzátette: egy krízishelyzetet rendkívüli intézkedésekkel kell kezelni, de a kormánynak nem az a célja, hogy kapkodó, átgondolatlan intézkedéssor induljon el. Az államtitkár kiemelte: a kormány a kétharmados többség birtokában olyan rendszerszintű átalakításokat tervez, amelyek hosszú távra javítják az ország versenyképességét, a felzárkózásra adnak lehetőséget és a megteremtik a fenntartható növekedést.

Az idei államháztartási hiánycéllal kapcsolatban leszögezte: bekövetkezik, amit tavaly becsültek, hogy a 3,8 százalékos hiánycél nem tartható, annak nagysága hozzávetőleg 7-7,5 százalék lesz. Arra a felvetésre, hogy ne 7-7,5 százalékos legyen a hiány, kormányzati intézkedések szükségesek, azt válaszolta: erről a kormány dönt majd, ezt nem tudja megelőlegezni.

Arra a kérdésre, hogy július 1-től lesz-e adócsökkentés, Varga Mihály azt válaszolta: a részjelentést szeretné egyelőre elkészíteni. A bizottság arról döntött, hogy a részjelentés azt a helyzetet fogja tükrözni, amit átvett az Orbán-kormány az elődjétől - emelte ki.

Ezzel kapcsolatban azt mondta még: derültek ki olyan tények, amelyek a tervezett hiány nagyságát növelhetik, az átadás-átvételkor "hullanak ki csontvázak a szekrényből", de a részjelentés az átadás-átvétel előtti állapotot rögzíti majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2010. június 3. 18:56
Így már van mivel megideologizálni a közeljövő megszorírásait. Ezt vártad 67% ? Hát megkaptad! Sajnos én is...

E két jómadár kinyalatkoztatása eredményeképpen pánikszerűen romlott a forint, estek a részvények. Szerintem ha ilyen jóakaróink vannak, ellenségre már semmi szükségünk.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását