2024. június 1. - Tünde

Dávid Ibolya az igazság bajnoka?

Egyedül a Magyar Demokrata Fórumnak van kilábalási programja a választáson induló pártok közül - jelentette ki az MDF elnöke nyíregyházi sajtótájékoztatóján kedden.
2010. április 6. kedd 13:58 - HírExtra
A Fidesznek és szövetségeseinek, valamint az MSZP-nek a programja a posztkádári retorikára, illetve gazdaságpolitikára épül, ami helytelenül az állam újraelosztó szerepét hangsúlyozza - mondta Dávid Ibolya.

Az Orbán-kormány igazságügyi minisztere a Jobbikot "nemzetiszocialista eszméket valló tömörülésnek minősítette", a Lehet Más a Politika szerveződést "szélsőbaloldali zöldpártnak" nevezte, míg a választáson országos listát állító Civil Mozgalmat meg sem említette.

Dávid Ibolya az MDF programjáról elmondta: klasszikus konzervatív pártként kisebb államot akarnak, a kiadások karcsúsításával és kevesebb adóval. Az eurót pedig "rövid időn belül" be lehetne vezetni az általuk szorgalmazott átalakítások alapján.

A pártelnök kifejtette: minden ágazat reformlépésekre szorul, az egészségügytől a közigazgatásig el kell végezni az elodázhatatlan átalakításokat a pénzügyi stabilizáláshoz és a gazdaság élénkítéséhez.

Mint mondta, az MDF miniszterelnök-jelöltje, Bokros Lajos által kidolgozott program az egyedüli, amely alkalmas az ország pénzügyi-gazdasági helyzetének rendbetételére. "Nem véletlen - folytatta -, hogy a választás megnyeréséért vetélkedő két nagy párt igyekezett kiszorítani a Magyar Demokrata Fórumot a választási listaállításból."

Szerinte ez az oka annak, hogy "kevés szó esik a kampányban arról, milyen program valóra váltásához kéri a többi párt a választók szavazatát".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását