2024. május 14. - Bonifác

Páva maradna Pécs élén

Páva Zsoltot, Pécs egy éve hivatalban lévő polgármesterét javasolja a Fidesz polgármesterjelöltjének a párt pécsi elnöksége az őszi önkormányzati választásokon. Révész Mária, a Fidesz pécsi csoportjának elnöke az MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleményében azt írta, hogy az elnökség erről egyhangúlag döntött szerda esti ülésén.
2010. június 3. csütörtök 18:53 - HírExtra
"Az elnökség egy emberként áll Páva Zsolt mögött, mert az elmúlt egy éves munkájával kétséget kizáróan bizonyította: ennyi idő alatt is el lehet érni gyökeres változásokat" - hangsúlyozta.

Hozzátette: "az elmúlt tizenkét hónapban Pécs akkora utat tett meg a siker felé, mint korábban soha. Sereghajtóból az élmezőnybe került". Úgy vélte, sikerült helyreállítani a város hitelképességét, visszanyerni a pénzintézetek és a befektetők bizalmát, és megakadályozni, hogy Pécs totális csődbe jusson.

"Sőt mára tartalékokat is fel tud mutatni a város, noha még mindig komoly erőfeszítéseket kell tenni a pénzügyi stabilitás hosszú távú garantálása érdekében" - fogalmazott.

Révész Mária szerint az elmúlt egy évben elindult folyamatok azt mutatják, hogy "Páva Zsolt komolyan vette a pécsi polgárok szándékát, akik tavaly májusban azt mondták: változást akarnak, a régi, járhatatlan és a semmibe vezető út helyett a siker és a gyarapodás felé vennék az irányt".

A politikus példaként hozta fel a cégek és intézmények átvilágítását, átszervezését, gazdaságosabbá tételét, a felesleges és évente százmilliókba kerülő vezetői és politikusi kiváltságok megszüntetését, a gyanús ügyekben tett büntető feljelentéseket, továbbá a közvagyon megtartása, gyarapítása, a városban folyó beruházások felgyorsítása, a közhivatalok ügyfélbarátabbá tétele érdekében tett intézkedéseket.

"Páva Zsolt bizonyította, hogy képes végrehajtani azt a programot, amelyet a pécsiekkel közösen dolgozott ki tavaly. Bízunk abban, hogy a már megkezdett folyamatot sikerül végig vinnie. Bízunk a sikerében, mert ebben látjuk Pécs és a pécsiek sikerét is - közölte.

Rámutatott: "a cél az, hogy Pécs erős és megkerülhetetlen város legyen, Magyarország egyik legdinamikusabb városa, ahol a polgárok biztonságban érzik magukat, és ahol adott a gyarapodás, valamint a kiegyensúlyozott, nyugodt élet minden lehetősége".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását