2024. május 2. - Zsigmond

Izrael kiutasít minden aktivistát

Az izraeli biztonsági kabinet miniszterei kedd este megállapodtak abban, hogy ki kell utasítani az országból az összes külföldi aktivistát, akit a Gázai övezetbe segélyt szállító flottilla hajóin vett őrizetbe a haditengerészet - jelentette be Benjámin Netanjahu miniszterelnök hivatala közleményben.
2010. június 2. szerda 08:21 - HírExtra
Azokat is szabadon engedik, akiket korábban azzal fenyegettek meg, hogy bíróság elé kerülnek - közölte korábban két meg nem nevezett politikai forrás. A flottilla elleni támadás miatt szerte a világon egyre hangosabbak a tiltakozások. A nyilatkozó források szerint a kormányfő és a hét miniszter ilyen körülmények között döntött az összes aktivista elengedése mellett.


A katonai rádió úgy tudja, hogy csütörtökön utasítják ki az utolsó aktivistát.

A kormányközlemény szerint a biztonsági kabinet tagjai kifejezték sajnálkozásukat amiatt, hogy az izraeli kommandósok a flottilla elfogásakor megöltek kilenc aktivistát, de ismét leszögezték, hogy Izrael "egy erőszakos provokációval" szemben védte magát. A miniszterek az aktivistákat tették felelőssé a halálesetekért, mert - mint írták - ők támadták meg az izraeli katonákat.

A biztonsági kabinet szerint Izrael folytatja a Gázai övezet haditengerészeti blokádját a terület általános zárlata keretében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását