2024. április 18. - Andrea, Ilma
A Jobbik jelöltje hivatalosan is visszalépett Edelényben az ex-Fideszes független képviselőjelöltként induló Molnár Oszkár polgármester javára, aki így akár nyerhet is. Molnár Oszkárt és a Jobbikot kérdeztük.
2010. április 22. csütörtök 12:15 - Iván Márton
Április 21-én a Jobbik honlapján hivatalosan is megjelent, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye 8-as számú, Edelény választókörzetében a Jobbik jelöltje Miklós Árpád visszalép a független Molnár Oszkár edelényi polgármester\képviselőjelölt javára. Ez akár a győzelem kulcsa is lehet. Az első fordulóban a Fideszes Daher Pierre 36,54 százalékkal nyert, Molnár Oszkár 24,14 százalékkal második lett. A Jobbik visszalépett jelöltje Miklós Árpád 19,13 százalékkal állt a harmadik helyen, egyébként versenyben van a szocialista Gúr Nándor is, ám 18, 7 százalékos eredménye tükrében az esélytelenek nyugalmával mehet neki a második körnek. A kialakult helyzetről beszélgettünk Molnár Oszkár képviselőjelölttel. (Korábbi beszélgetésünk anyagát itt olvashatja)

Tegnapi hír, hogy a Jobbik jelöltje Miklós Árpád visszalépett az Ön javára, mit szól ehhez?

Először is köszönöm szépen Miklós Árpádnak, hogy visszalépett a javamra. Másodszor pedig annyit, hogy vasárnapra kérnék minden választópolgárt, vegyen részt a szavazáson, és minden tisztességes választópolgár szavazatára számítok.

Úgy gondolja, a visszalépés javította az Ön esélyeit?

Ezt majd a választók eldöntik.

Ezzel elég jó esélyei vannak a parlamentbe kerülésre, mit szeretne elérni majd a törvényhozásban? Esetleg csatlakozik a Jobbik frakcióhoz?

Független vagyok. Ugyanúgy ahogy eddig, elég régóta foglalkozom a nemzeti vagyon kérdésével. Ezt szeretném tenni továbbra is, mivel ezt az egyik legfontosabb kérdésnek tartom.

Nincsenek olyan megérzései, hogy a Jobbik támogatás esetleg eltántoríthat bizonyos szavazókat Öntől?

Én ezt nem tudom megítélni.

Az Ön és Miklós Árpád első fordulós eredménye együttesen jobb, mint az Ön előtt végzett Daher Pierre fideszes jelölté. Ön szerint mi az a plusz, amivel többet tud nyújtani?

Nagyon egyszerű. Nekem van egy tizenkét éves képviselői tapasztalatom. Ez alatt bebizonyítottam a választópolgároknak, hogy nem csak a térség, hanem minden tisztességes magyar ember érdekét képviseltem. Ebbe természetesen beleértem a tisztességes cigánytársadalmat is. Minden olyan javaslatot támogatok a parlamentben, mely az ország, illetve a magyar emberek érdekeit szolgálja.

***

Megpróbáltuk elérni Miklós Árpádot a visszelépett jobbikos jelöltet. A Jobbik szóvivője Dúró Dóra azonban arról tájékoztatott, hogy Miklós Árpád nem nyilatkozik a visszalépésével kapcsolatban. A szóvivőnőtől megtudtuk, hogy mi a Jobbik álláspontja:

A választás első fordulója után Önök úgy nyilatkoztak, hogy nem lép vissza egyetlen Jobbikos jelölt sem. Hogyhogy Edelényben mégis visszaléptették jelöltjüket Molnár Oszkár javára?

Mi azt nyilatkoztuk, és az volt az elnökség döntése, hogy más párt javára nem lépünk vissza sehol. Molnár Oszkár egy független jelölt és az ő javára elképzelhetőnek tartottuk a visszalépést. Mi pártokkal zártuk ki az együttműködést.

Mi a fő oka, hogy Molnár Oszkár támogatása mellett döntöttek, a személye, vagy esetleg a programja?

Ő jobb eredményt ért el az első fordulóban, mint a jobbikos jelölt és úgy láttuk, hogy neki nagyobb esélye van a győzelemre. Az ő értékrendje és programja közel áll a Jobbikéhoz, ezért döntöttünk úgy, hogy támogatjuk a második fordulóban.

A parlamenti munka során is elképzelhetőnek tartanak vele együttműködést, ha bejut?

Erről még nem beszéltünk vele, de elképzelhetőnek tartjuk.

Milyen formában képzelnek el együttműködést Molnár Oszkárral, esetleg beülne a Jobbik frakciójába?

Erről konkrétumokat még nem egyeztettünk Molnár Oszkárral, hogyha neki sikerül egyéni mandátumot szerezni, akkor van értelme ezekről a továbbiakban beszélni. Ha ez így lesz mi természetesen szeretnénk együttműködni, pont azért, mert a programunk hasonló.

Ez azt jelenti, hogy Önök szeretnék, ha Molnár úr a frakción belül dolgozna Önökkel együtt?

Nem tartjuk kizártnak, de nem is várjuk el. Nem szabtuk ezt feltételül a támogatásunkért cserébe.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

z_zalai
2010. április 22. 17:12
Szép kis összefonódás, az alkesz szélsőséges arc és a jobbik, teljesen természetes.
balogGY
2010. április 22. 16:20
Tényleg függetlennek tartja magát Molnár Oszkár?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását