2024. április 26. - Ervin

A Jobbik visszalépteti jelöltjét Molnár Oszkár javára

A Jobbik edelényi egyéni képviselőjelöltje visszalép az országgyűlési választásokon függetlenként induló Molnár Oszkár polgármester javára.
2010. április 21. szerda 18:45 - HírExtra
Szabó Gábor, a Jobbik országos kampányfőnöke az MTI-hez szerdán eljutatott közleményében arra kéri az edelényi választókerületben élő Jobbik-szimpatizánsokat, hogy a második fordulóban Molnár Oszkárra adják szavazataikat.

Kiemeli: a Jobbik Magyarországért Mozgalom egyetlen más helyen sem lép vissza, hiszen egyetlen párttal sem tartják elképzelhetőnek az együttműködést.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye 8. választókerületében, Edelényben Daher Pierre, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje végzett az első helyen a választások első fordulójában, de 36,54 százalékos eredményével nem szerzett mandátumot. A függetlenként induló Molnár Oszkár 24,14 százalékot, a Jobbik színeiben induló Miklós Árpád 19,13 százalékot, míg a szocialista Gúr Nándor 18,7 százalékot kapott az április 11-i voksoláson.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke korábban az MTI videoszerkesztőségének nyilatkozva hangsúlyozta: mindent megtesznek azért, hogy egyéni mandátumaik megnyerésével egyetlen pártnak se legyen kétharmados parlamenti többsége, mivel az a "magyar demokrácia szempontjából nem lenne egy túlságosan szerencsés alakzat". Az edelényi polgármester javára történő visszalépés előtt azonban még meg kívánják vizsgálni, hogy Molnár Oszkár programja mennyire hozható összhangba a Jobbikéval - mutatott rá akkor a párt vezetője.

Pörzse Sándor a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje ugyanezen a felvételen úgy nyilatkozott, hogy Molnár Oszkár egy "tipikus jobbikos": egy olyan "fideszes, aki szembenézett az igazsággal, és aztán ki is mondta azt". "Ettől aztán lett ő minden: rasszista, náci, szélsőjobboldali" - fűzte hozzá a politikus.

Molnár Oszkár 2009 szeptemberében, fideszes országgyűlési és önkormányzati politikusként került az országos híradások középpontjába, miután egy kereskedelmi televízióban azt mondta: a roma nők gyógyszerekkel ártanak születendő gyereküknek azért, hogy emelt szintű családi pótlékhoz juthassanak. A cigány többségű településeken, például Lakon vagy Szendrőládon "a terhesség ideje alatt szándékosan olyan gyógyszereket szednek, hogy bolond gyerek szülessen, hogy dupla családi pótlékot tudjanak lehívni" - állította a polgármester. Egy, az internetre szintén tavaly ősszel felkerült felvételen Molnár Oszkár egyebek mellett arról is beszélt, hogy a "zsidó nagytőke be akarja kebelezni az egész világot, főleg Magyarországot".

A Fidesz országos választmánya 2009. december 14-én döntött úgy, hogy negyedszerre már nem Molnár Oszkárt indítja a választókerületben. A polgármester szerint ennek nyilvánvalóan az volt az oka, hogy nyilvánosan kimondta azt, "amiről a környéken mindenki beszélt".

Molnár Oszkár országgyűlési képviselő Fidesz-tagsága hivatalosan 2010 márciusában szűnt meg, amikor a Fidesz Daher Pierre-t, a helyi kórház vezetőjét indította az áprilisi választáson. Edelény polgármestere akkor független képviselőjelöltként vetetette magát nyilvántartásba a választásokon, a Fidesz alapszabálya szerint pedig kizárási javaslat nélkül megszűnik a tagsági viszonya annak, aki a választásokon előzetes egyeztetés és hozzájárulás nélkül bármely más szervezet képviseletében vagy függetlenként jelölteti magát a párt hivatalos jelöltjével szemben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását